Göm menyn

TDDE43 Design och utveckling av interaktiva system

Examination


Basgruppsarbete

Basgruppsarbetet betygsätts individuellt för varje student i gruppen med U/G. Detaljerade kursmål relaterade till basgruppsarbetet återfinns i kursplanen, men generellt gäller att ämnesinnehåll i vinjetterna/lösningar inte betygsätts under detta moment utan här handlar det om studentens förmåga att arbeta i grupp, vara aktiv på och inför mötena, och använda PBL som problemlösningsmetod, samt reflektera över det egna lärandet och sig själv och gruppen i ett bredare perspektiv.

Laborationer

Laborationerna är en inledande del av Tema 2 i kursen och genomförs i par, men betygsätts individuellt för varje student med U/G. Längst ner på sidan återfinns IDAs regler och policy för examination av laborationer.

Projektarbete och Individuella uppgifter

Projektarbetet genomförs i grupp men betygsätts individuellt för varje student med U/G. G på projektet samt G på obligatoriska individuella moment ger betyg 3 på Tema 1 och Tema 2, och på kursen som helhet. För högre betyg (4/5) utförs (frivilliga) individuella uppgifter knutna till gruppens projektarbete under respektive tema som kan ge betyg 4 eller 5 på temat, se respektive tema i menyn till vänster.

Kursbetyg

För att bli godkänd på kursen, d v s betyg 3, krävs betyg G i momenten basgruppsarbete, laborationer, och projektarbete, samt G på de obligatoriska individuella momenten. För betyg 4 på kursen krävs att kraven för betyg 3 är uppfyllda samt att betyg 4 uppnåtts på tema 1 och tema 2 eller att betyg 5 uppnåtts på ett tema och betyg 3 på det andra temat. För betyg 5 på kursen krävs att kraven för betyg 3 är uppfyllda samt att minst betyg 4 uppnåtts på ett tema och betyg 5 på andra temat. Kraven för att uppnå betyg 4 och 5 på respektive teman finns på respektive temas sida.

ChatGPT och andra AI-verktyg

Generativ AI som ChatGPT kommer att vara intressanta i en framtida arbetsmiljö nästan oavsett var man hamnar. I denna kurs är det ok att använda ChatGPT som inspiration och som bollplank, t.ex. genom att be den beskriva ett nytt koncept eller kommentera en text (men tänk på att kvalitetsgranska svaret). Det som INTE är tillåtet är att kopiera genererad text eller bild och presentera som ditt/ert arbete. Det är heller inte tillåtet att mata in persondata om era informanter till ChatGPT (kom ihåg att allt som matas in till ChatGPT lagras och kan analyseras). OM ni använder ChatGPT i arbetet i Tema 1 ska ni dokumentera det i rapporten (eller i texten för de individuella inlämningarna), genom att lägga med som bilaga: prompten, svaret och en reflektion över hur korrekt och användbart svaret var. I Tema 2 är det tillåtet att använda chatGPT men tänk på att ni måste visa att ni förstår all er kod under muntan.

Regler för examinering av datorlaborationer vid IDA

Datorlaborationer görs i grupp eller individuellt, enligt de instruktioner som ges för en kurs. Examinationen är dock alltid individuell.

Det är inte tillåtet att lämna in lösningar som har kopierats från andra studenter, eller från annat håll, även om modifieringar har gjorts. Om otillåten kopiering eller annan form av fusk misstänks, är läraren skyldig att göra en anmälan till universitetets disciplinnämnd.

Du ska kunna redogöra för detaljer i koden för ett program. Det kan också tänkas att du får förklara varför du har valt en viss lösning. Detta gäller alla i en grupp.

Om du förutser att du inte hinner redovisa i tid, ska du kontakta din lärare. Då kan du få stöd och hjälp och eventuellt kan tidpunkten för redovisningen senareläggas. Det är alltid bättre att diskutera problem än att, t.ex., fuska.

Om du inte följer universitetets och en kurs' examinationsregler, utan försöker fuska (t.ex. plagiera, använda otillåtna hjälpmedel eller ej godkända AI-baserade assistenter) kan detta resultera i en anmälan till universitetets disciplinnämnd. Konsekvenserna av ett beslut om fusk kan bli varning eller avstängning från studierna.

Policy för redovisning av datorlaborationer vid IDA

För alla IDA-kurser som har datorlaborationer gäller generellt att det finns en bestämd sista tidpunkt, deadline, för inlämning av laborationer. Denna deadline kan vara under kursens gång eller vid dess slut. Om redovisning inte sker i tid måste, den eventuellt nya, laborationsserien göras om nästa gång kursen ges.

Om en kurs avviker från denna policy, ska information om detta ges på kursens webbsidor.


Sidansvarig: Eva Blomqvist
Senast uppdaterad: 2024-09-02