Göm menyn

Nyheter 2007

Internationellt toppresultat i justering av ontologier

SAMBO-systemet för justering av ontologier, utvecklat av forskare vid IDA, har fått toppresultat i "2007 Ontology Alignment Evaluation Initiative (OAEI)". Sedan 2004 arrangerar OAEI varje år en internationell utmaning för utvärdering av tekniker och system för ontologijustering.

SAMBO, som fokuserar på justering av biomedicinska ontologier, deltog för första gången i OAEI och rankades på första och andra plats i kategorin "anatomi", enligt de två utvärderingsmetoderna som användes vid utmaningen.
Läs mer

Vinst i internationell tävling för mikro-UAV

En internationell tävling för obemannat flyg i mikroklassen blev en stor framgång för UAV-Tech-gruppen inom IDA. De små farkosterna Pingwing och Link-MAV blev etta och trea i sina klasser när MAV-07 avgjordes i Toulouse.
Läs mer

Statistikgruppen flyttar till IDA

Gruppen kommer närmast från Matematiska institutionen och kommer att fortsätta ansvara för utbildning och forskning inom sitt ämnesområde, men nu med nya hemvisten IDA. Flytten möjliggör även samarbete inom forskning och forskarutbildning med övriga grupper på IDA.
Läs mer

Prisad IDA-uppsats

David Rundqvist har fått priset för bästa examensarbete 2006 för sitt arbete "Grouping biological data". Priset delas ut årligen av IDA och Dataföreningen i Sverige östra kretsen (DFö).
Läs mer


Sidansvarig: Webmaster