Göm menyn

TDDD83 Kandidatprojekt datateknik

Examination

Examinationsmoment

Inga examinationsmoment är inlagda i kursdatabasen.


PRA3: 17,5 poäng - Projektarbete med muntlig framläggning och skriftlig rapport

För att bli godkänd på examinationsmomentet PRA3: 17,5 poäng - Projektarbete med muntlig framläggning och skriftlig rapport skall den enskilde studenten ha:
  1. Deltagit aktivt i en grupp som genomför ett godkänt utvecklingsprojekt (färdigt sprint 3).
  2. Deltagit aktivt i skrivandet av en godkänd och publicerad kandidatrapport (färdigt sprint 4).
  3. Godkänd på alla laborationer (färdigt sprint 1).
  4. Inlämnad tidrapport med 480 timmar/student (varav minst 150 timmar på implementation) där all tid studenten lagt i kursen räknas inklusive deltagande på schemalagda moment så som föreläsningar, workshops, handledningsmöten.
  5. Skrivit en godkänd individuell erfarenhetssammanfattning på minst 1500 ord (tre A4-sidor i 11-12 pt).
  6. Deltagit aktivt i sprint 1, 2 och 3 sprintredovisningar.

UPG5: 0,5 poäng - Opponering och auskultation

För att bli godkänd på examinationsmomentet UPG5: 0,5 poäng - Opponering och auskultation skall den enskilde studenten ha:
  1. Presenterat kandidatrapporten.
  2. Opponerat på en annan rapport.
  3. Genomfört auskultation:
    • Närvarat på två oppositioner av kandidatarbete som är ej det egna kandidatarbetet eller den rapport man opponerar på.
    • Närvarat på två presentationer av kandidatarbete som som är ej det egna kandidatarbetet eller den rapport man opponerar på.

Koppling till kursmål

Den studerande förväntas systematiskt integrera sina kunskaper förvärvade under studietiden, främst inom mjukvaruutveckling och industriell ekonomi
De tydligaste kopplingarna till övriga kurser inkluderar:
  • TDDD81 (Databasteknik för kandidatprojekt) - databaser används i laborationerna och utvecklingsprojektet som examineras i kursen.
  • TEIM32 (Industriell marknadsföring) lär ut delar som används i marknadsföringsplanen som examineras som en bilaga till kandidatrapporten.
Den studerande förväntas tillämpa metodkunskaper och ämnesmässiga kunskaper inom datateknik
Examineras genom laborationerna (ämnesmässiga), utvecklingsprojektet (ämnesmässiga och metodkunskaper) och kandidatprojekt (metodkunskaper).
Tillgodogöra sig innehållet i relevant facklitteratur och relatera sitt arbete till den
Den studerande förväntas visa förmåga att söka och värdera vetenskaplig litteratur
Examineras genom kandidatrapporten (främst teori och diskussion; se bedömningsmallen).
Den studerande förväntas visa förmåga att formulera frågeställningar genom att ta fram krav som motsvarar kundens och marknadens verkliga behov samt avgränsa ett projekt inom givna tidsramar
Kundens och marknadens behov examineras genom att fram en marknadsföringsplan som del av kandidatrapporten. Frågeställningen examineras genom kandidatrapporten (inledning/forskningsfråga). Avgränsningen examineras genom att skicka in tidrapport (hela arbetet ska vara klart på inte mer och inte mindre än 480 timmar).
Den studerande förväntas visa förmåga att arbeta i grupp och kommunicera
Den studerande förväntas visa förmåga att planera, genomföra och redovisa ett självständigt arbete genom att i en projektgrupp om minst 6 personer tar sig an en programmeringsuppgift (planera, genomföra och redovisa ett självständigt arbete i form av ett projekt i grupp)
Examineras genom att utföra utvecklingsprojektet i en grupp om minst 6 personer där arbetet är av sådan omfattning att kommunikation krävs för att klara av uppgiften. Kommunikation examineras även genom att presentera arbetet (sprintredovisning 1,2,3 samt slutredovisningen).
Den studerande förväntas visa förmåga att professionellt uttrycka sig skriftligt och muntligt
Examineras skriftligt genom kandidatrapporten; se se bedömningsmallen. Examineras muntligt genom att presentera arbetet (sprintredovisning 2,3 görs slumpvisa stickprov; vid slutredovisningen presenterar samtliga studenter).
Den studerande förväntas visa förmåga att kritiskt granska och diskutera ett i tal och i skrift framlagt självständigt arbete
Examineras genom oppositionen (skriftlig och muntlig).
Den studerande förväntas kunna skapa, analysera och/eller utvärdera tekniska lösningar
Examineras genom utvecklingsprojektet (skapa) och oppositionen (analysera källkoden och utvärdera de tekniska lösningarna).
Den studerande förväntas kunna göra bedömningar med hänsyn till relevanta vetenskapliga, samhälleliga och etiska aspekter
Examineras i diskussionskapitlet i kandidatrapporten.

Regler för examinering av datorlaborationer vid IDA

Datorlaborationer görs i grupp eller individuellt, enligt de instruktioner som ges för en kurs. Examinationen är dock alltid individuell.

Det är inte tillåtet att lämna in lösningar som har kopierats från andra studenter, eller från annat håll, även om modifieringar har gjorts. Om otillåten kopiering eller annan form av fusk misstänks, är läraren skyldig att göra en anmälan till universitetets disciplinnämnd.

Du ska kunna redogöra för detaljer i koden för ett program. Det kan också tänkas att du får förklara varför du har valt en viss lösning. Detta gäller alla i en grupp.

Om du förutser att du inte hinner redovisa i tid, ska du kontakta din lärare. Då kan du få stöd och hjälp och eventuellt kan tidpunkten för redovisningen senareläggas. Det är alltid bättre att diskutera problem än att, t.ex., fuska.

Om du inte följer universitetets och en kurs' examinationsregler, utan försöker fuska (t.ex. plagiera, använda otillåtna hjälpmedel eller ej godkända AI-baserade assistenter) kan detta resultera i en anmälan till universitetets disciplinnämnd. Konsekvenserna av ett beslut om fusk kan bli varning eller avstängning från studierna.

Policy för redovisning av datorlaborationer vid IDA

För alla IDA-kurser som har datorlaborationer gäller generellt att det finns en bestämd sista tidpunkt, deadline, för inlämning av laborationer. Denna deadline kan vara under kursens gång eller vid dess slut. Om redovisning inte sker i tid måste, den eventuellt nya, laborationsserien göras om nästa gång kursen ges.

Om en kurs avviker från denna policy, ska information om detta ges på kursens webbsidor.


Kursens förtydliganden

Notera att det inte är tillåtet att använda AI/ML-baserade verktyg som skriver kod åt dig i labbserien (ChatGPT och GitHub Copilot är exempel på sådana verktyg).

Sidansvarig: Adrian Pop
Senast uppdaterad: 2024-01-09