Göm menyn

TDDD70 Ingenjörsprofessionalism, del 1

Tips


Om studieteknik och universitetsstudierOm lärandeBra appar

Följande appar är hjälpmedel för att minska prokrastinering och öka effektiviteten

pomodoro

Pomodorable bygger på pomodorotekniken där tanken är att man ska jobba i fokuserade arbetspass för att göra ditt arbete mer effektivt.Den här applikationen ser till att påminna dig om vilka arbetsuppgifter du har liggande, hur långt du har kommit på var och en av dem, samt att du håller dig inom tidsramen för en ”pomodoro”, en förbestämd tidsperiod till skillnad från att använda enbart en köksklocka.

 

epicwin

EpicWin bygger på gamification (spelifiering) där man använder principer från datorspelens värld där man nyttjar belöningssystem för att få spelare att avancera till nya nivåer. EpicWin handlar om att du ska utföra olika saker för att avancera. Uppdragen kommer från din egen att göra-lista. När du slutför uppgifter i din vardag, bocka av dessa i applikationen då samlar du poäng och uppgraderar din rollfigur. Dina egenskaper utvecklas och du hittar olika skatter på din väg framåt.

 

RescueTime

RescueTime är ett program som hjälper dig att hålla koll på hur du spenderar din tid framför datorn. Den bygger på tanken att distraktioner och multitasking försvårar vårt arbete. Med hjälp av den här appen så kan du kontinuerligt registrera din aktivitet i olika program och hemsidor och på sätt får du snabbt en överblick över vilka saker som stjäl din uppmärksamhet när du egentligen ska ägna dig åt viktigare uppgifter. Du bestämmer vilka program och hemsidor som ska räknas som distraktioner och vilka som ska betraktas som nyttiga, resten sköter RescueTime.

 

trello

Trello är ett flexibilt planeringsverktyg som kan användas för privata att-göra-listor och för olika projekt i studierna eller jobbet. Trello är som en korktavla eller whiteboard med lappar på. Lapparna (kallas kort i Trello) innehåller alltid en rubrik och kan även ha en undertext, bilder, checklistor, filer, stoppdatum, kommentarer och färgtaggar. Trello kan integreras med kalandern.

 

30/30

30/30 är en att-göra-app som hjälper dig att lägga upp dagen med vad du ska göra och hur lång tid det ska ta. Den har enkel utformning och många snabbfunktioner. Varje sak på din att-göta-lista har en timer som du startar och på så sätt vet du hur lång tid du ska jobba med något. Med 30/30-appen kan du också få koll på hur lång tid saker faktiskt tar och hur lång tid de borde ta.

 

MindMester

MindMeister är ett online verktyg som ger möjlighet att skapa, redigera och dela mindmapps och presentationer. Flera personer kan samarbeta i arbetet med att bygga upp en presentation. Ett bra brainstorming verktyg helt enkelt.

 

forest Forest är en bra applikation som hjälper dig att lägga undan mobiltelefonen! Istället för att använda mobilen när du lyssnar på en föreläsning eller umgås med familj och vänner, så planterar du ett träd. Du sätter timern på hur länge du vill vara utan mobilen, ett träd kommer då att börja växa i din mobil. För varje träd du planterar får du poäng som sedan kan omvandlas till nya träd. Skulle du använda mobilen innan tiden tagit slut då stängs appen ner och ditt träd dör!


Sidansvarig: Aseel Berglund
Senast uppdaterad: 2018-08-21Sidansvarig: Aseel Berglund
Senast uppdaterad: 2018-08-21