Göm menyn

TDDC77 / 729G90 Objektorienterad programmering

Laborationer

Laborationsanmälan

Ni kommer att behöva registrera er i två olika "aktiviteter":

  • Först (genom att klicka på TDDC77 eller 729G90) ska ni välja en partner för labbarna. Varje par ska registrera sig i Webreg innan 2024-09-02, kl. 23:59
  • Sen (genom att klicka på TDDC77 eller 729G90) ska ni välja en partner för projektupgiftet. Varje par ska registrera sig i Webreg innan den 2024-09-02, kl. 23:59. Samma partner och grupp som för labbarna ska väljas.

Laborationsinstruktioner

Laborationsuppgift Period Aktion
Labb 0 1 Inlämning
Labb 1 1 Redovisning/Inlämning
Labb 2 1 Redovisning/Inlämning
Labb 3 1 Redovisning/Inlämning
Labb 4 1 Redovisning/Inlämning
Labb 5 2 Redovisning/Inlämning

Handledning

Handledning sker under dem boakde labbtillfällena som finns i schemat.

Att labba och Samarbeta

Det finns följande alternativ för att labba och samarbeta:

  • Att labba i våra labbsalar sker under bokade labbtillfällena.
  • Att labba via thinlinc sker när man vill sitta vid egen dator. En stor fördel om thinlinc är att man ska fortfarande logga in i sitt liu-konto och få fortsätta jobba på samma kod som hade gjorts i labbsalarna utan problem.ThinLinc.
  • Att labba på egen dator. I så fall ska man installera alla mjukvaror som behövs på egen dator. Se gärna ext. resurser.
Handledning ska bara tillhandahållas på plats och i våra labbsalar oavsett hur man vill labba. Om du bestämt dig att labba på egen dator, laptop, då ska du fortfarande vara på plats för att få handledning. Du ska också använda Git för koddelning med din labbpartner och kodinlämning till din handledare. Det är jätteviktigt att lära dig Git ordentligt i början av kursen för att ha ett bra samarbete med din labbpartner under kursens gång. Vi använder oss av gitlab.liu.se.

Redovisning

De laborationsuppgifter som ska redovisas visar du för din assistent under dem bokade labbtillfällena som finns i schemat. Båda i gruppen ska delta i redovisningen och svara på frågor individuellt.

Inlämning

Alla lösningar kommer att lämnas in via Git. Vi rekommenderar att skapa ett repo till labbarna och ett repo till projektet. I labb-repot kan man skapa en separat mapp till varje labb. Efter man är klar med sin lösning för varje labb då ska länken till mappen på Gitlab samt med liu-ider skickas till handledaren på mejl. Skriv "Labb X - inlämning" i mejlets titel där X är labbnummert. Det gäller också projektet.

Note: Din handledare ska läggas till till repo:t som Reporter.

Cheat sheet

Nedan kan ni hitta ett cheat sheet som regelbundet uppdateras av våra handledare.
https://gitlab.liu.se/tddc77material/cheatsheet

Extrauppgifter

Uppgifter i samband med föreläsningarna. (Inte obligatoriska)


Sidansvarig: Sahand Sadjadee
Senast uppdaterad: 2024-08-25