Göm menyn

Grupper och handledning

Anmälan till labbar

I labb 1–4 och Tetris har vi 10 storgrupper som hanteras via WebReg:

  • U:are som går TDDD78 för första gången anmäler sig i grupp U1A(1/2) eller U1B(1/2) beroende på vilken klass man går i. Undergrupp (1/2) kan man välja fritt om det finns plats.

  • D:are som går TDDE30 för första gången anmäler sig i grupp D1A(1/2), D1B(1/2) eller D1C(1/2) beroende på vilken klass man går i. Undergrupp (1/2) kan man välja fritt om det finns plats.

  • Kognitionsvetare som går 729A85 för första gången anmäler sig via epost till examinatorn.

  • Om du har gått någon av kurserna tidigare kontaktar du först examinatorn för diskussion om vilken grupp som passar bäst, vilka uppgifter som ska göras, med mera. I vissa fall kommer vi fortsätta registrera resultat under din tidigare anmälan istället för att du anmäler dig på nytt.

Om det är fullt i din klass/grupp, vänta på att den utökas eller kontakta examinatorn.

Om handledningstillfällen

Att dela på salar: I många fall delar två samtidiga grupper på salarna, till exempel när
D1A1 + D1B1 är i salarna SU02 + SU03 + SU04.

Då börjar första gruppen med första salen, och sista gruppen med sista salen:
D1A1 börjar med SU02, använder SU03 vid behov
D1B1 börjar med SU04, använder SU03 vid behov

Om salarna är fulla: Först och främst kan du fråga om det finns någon som inte går kursen – då har du företräde och ska inte gå till en annan sal. Du kan också be handledaren fixa det om du inte vill säga till själv.

Om det fortfarande är fullt: Vår erfarenhet sedan många år är att det nästan alltid är ett antal studenter frånvarande, och att flera dessutom labbar på egen dator. Att boka dator för alla är ett slöseri som dessutom leder till sämre labbtider eftersom salarna blir fullbokade under "vanliga" tider. I år bokar vi därför lite färre PUL-datorer per grupp, vilket gör att ni kan få fler labbar på bättre tider. Alternativet är alltså att boka fler kvällstider – där vi kan ha plats för alla men färre faktiskt kommer...

Någon gång kan det ändå hända att någon får inte plats i den bokade salen. Om detta händer, och det faktiskt är fullt av studenter från rätt kurs och grupp, finns det oftast platser lediga i andra PUL – eventuellt i PC-PUL i E-huset, där IDEA också är installerad. Du kan ändå få hjälp av handledaren.

Handledarna kan ta en kort rast under schemalagda labbar, precis som ni. Vid sjukdom täcker övriga handledare upp. Vi lägger ut extra labbtid redan från början för att kompensera för ett par bortfall!

Utnyttja handledningen!

Vänta inte med att fråga till du har spenderat 20 timmar och inser att du har kört fast totalt! Vi kan inte hjälpa er om vi inte vet att ni har problem. Labbar är ett sätt att lära sig, inte bara ett sätt att visa vad man redan kan.

De riktigt svåra problemen är de man inte ens vet om att man har! Be gärna handledaren att helt enkelt titta lite på programmet då och då, speciellt under projekten.

Om du missar att uppfylla ett krav, och vi inte har fått chansen att påpeka det tidigt genom att du är närvarande regelbundet, kan vi så klart inte heller ta hänsyn till hur mycket arbete det blir när du måste uppfylla det kravet i efterhand.


Sidansvarig: Jonas Kvarnström
Senast uppdaterad: 2018-01-23