Göm menyn

TDP005 Projekt: Objektorienterat system

Portfolio-tillägg


Portfolio-tillägg

Som ett av de redovisande momenten i TDP005 ska ni redovisa vad ni har gjort och lärt er här via portfolio-mjukvaran från er tidigare kurs TDP003. Ni har ganska fria tyglar hur ni utformar det här i er portfolio, men några viktiga punkter måste täckas:

  • Portfolion tillgänglig. Portfolion ni tidigare skapade måste gå att komma åt från webben. Mer instruktioner om hur ni lägger upp den så den ligger igång "permanent" finns här!
  • Bilder. Minst 2 bilder på ert spel ska visas, så att läsaren kan få en god uppfattning om vad spelet handlar om. Även ett kort video-klipp kan vara kul, men det är inget krav. Det är lätt att ladda upp till YouTube, och om ni installerar ffmpeg så klarar den av att spela in vad ni ser på skärmen och hör i högtalarna.
  • Beskrivning. Vad handlar spelet om? Finns det en story? Vad ska man göra? Hur går det till att spela? Försök gärna att sälja läsaren på ert häftiga spel!
  • Lärdomar. Vad är de viktigaste lärdomarna ni tar med er från projektet? Vilka utvecklingstekniker, arbetssätt eller programmeringstricks har ni bemästrat nu? Vad kan ni nu som kan vara intressant för t.ex. en potentiell arbetsgivare?
  • Taggar. Relevanta taggar ska så klart användas.
  • Individuellt. Detta ska vara skrivet i er personliga portfolio. Det går dock bra att som grupp arbeta tillsammans i skrivandet så att det blir samma innehåll, t.om. ord för ord, men det måste ändå redovisas i vardera gruppmedlems portfolio och skickas in individuellt. Vill man skriva portfolio-inläggen helt individuellt går det också bra.

Tänk på att läsaren av er portfölj kanske inte är lika insatta i programmering och IP-programmet som ni är, så det kan vara klokt att anpassa vad ni skriver därefter. Ta inte kunskap om väldigt djupa tekniska detaljer för givet och håll beskrivningen till vad ni tror kan vara intressant för läsaren.

Detta steg redovisas genom att ni skickar en länk till er portfolio direkt till er handledare. Kom ihåg att märka vad det rör sig om väl i ämnesraden, t.ex. "TDP005: Portfolio-redovisning".


Sidansvarig: Filip Strömbäck
Senast uppdaterad: 2017-10-09