Göm menyn

729G78 Artificiell intelligens

Laborationerna

Instruktioner

Labbarna görs i par och anmälan görs i Webreg.

Vi förutsätter ni har läst igenom instruktionerna till den aktuella laborationen innan första tillfället för en given labb. Labbassistenterna prioriterar i första hand frågor som berör den aktuella labben. Tänk på att det är viktigt att båda gruppens medlemmar förstår de lösningar som lämnas in och kan besvara eventuella frågor som en handledare kan tänkas ha. Turas gärna om vid tangentbordet.

Linux-miljön går att komma åt via ThinLinc (se Fjärrinloggning hos LiU-IT). Instruktioner om hur man kan laborationerna helt på egen dator finns i samband med respektive labb.

Rekommenderade deadlines

Labbar och kompletteringar som kommer in innan kursslut kommer att rättas. Vid frågor om deadlines kontakta Robin Keskisärkkä.
  • Labb 1: 2023-11-13
  • Labb 2: 2023-11-26
  • Labb 3: 2023-12-01
  • Labb 4: 2023-12-06
  • Labb 5: 2023-12-14
  • Labb 6: 2023-12-18
  • Labb 7: 2024-01-10

Deadline för sista inlämning av kompletteringar är kursslut 2024-01-21. Därefter sker rättning i mån av tid eller först vid nästa upphämtningstillfälle i augusti 2024.

Laborationer

Laborationsintroduktion

Inlämningsinstruktioner

Labbarna laddas upp i Lisam. Följ namnkonventionerna som anges för respektive labb.

Laborationsassistenterna rättar kontinuerligt laborationer under kursens gång. Rättningstiden är normalt sett ca 10 arbetsdagar för labbar som lämnats in på korrekt sätt före aktuell deadline. Om en labb lämnas in efter deadline rättas den tillsammans med kompletteringar och rättning inom 10 arbetsdagar kan då inte garanteras.

Laborationer som lämnats in i ofullständigt skick eller i fel format rättas inte.

Betygssättning

På laborationerna kan betyget godkänt eller väl godkänt erhållas. För godkänt krävs att laborationen är redovisad enligt de krav som finns angivna i varje laborationsinstruktion. För väl godkänt krävs dessutom att ni har visat att ni kan koppla ihop teorin med praktiken, att ni kan föra egna resonemang och dra egna slutsatser efter era erfarenheter, och att programkoden innehåller genomtänkta funktionsnamn och en genomtänkt struktur. Betyget väl godkänt ges med andra ord efter en helhetsbedömning av redovisningen där alla delar är mer eller mindre lika viktiga.

VG-inlämning

För betyget VG i laborationsmomentet krävs VG i samtliga labbar. Missad deadline påverkar inte möjlighet till VG men samtliga VG-kompletteringar måste ha kommit in innan kursens slutdatum.

Slutdeadline

Slutdeadline för rättning av labbar som ges under denna kursomgång är 2024-01-21. Laborationer som inte godkänns då kan lämnas in för en sista rättning under omtentaperioden i augusti 2024. Om man inte fått minst godkänt på alla labbar vid denna slutdeadline rapporteras betyg U in för labbmomentet på kursen in i LADOK. Laborationer som inte godkänns då måste göras om nästa gång kursen ges.

Kompletteringar

Efter rättning av en laboration finns möjlighet att komplettera. För att komplettera till VG måste studenten utföra eventuella VG-uppgifter. När samtliga labbar har blivit godkända rapporteras betyget in i LADOK. Om ni planerar att komplettera labbar till VG är det viktigt att ni gör detta innan kursens ordinarie slutdatum.

Misstänkt fusk

Varje gruppmedlem måste vara förberedd på att svara muntligt på frågor kring labben. Vi uppmuntrar diskussion och samarbete, men att kopiera andras arbete räknas som fusk och föranleder anmälan till diciplinnämnden. Diskussion och samarbete kan röra principer och generella problem, ej kod eller specifik lösning på en uppgift. Det är inte tillåtet att flera grupper gemensamt skriver program och lämnar in dessa som egna lösningar. Vidare ska båda personerna i ett labbpar ha arbetat gemensamt med alla uppgifter och kunna redogöra för alla delar av labben.

Samtliga fall där fusk misstänks kommer att rapporteras till universitetets disciplinnämnd. Hur stressig en situation än ter sig är det alltid bättre att kontakta berörda lärare och få förlängd tid än att fuska genom att plagiera andra och därmed riskera avstängning.

Har du gått kursen ett tidigare år?

Om du gått kursen ett tidigare år, omregistrerat dig på kursen eller kompletterar en labb från en tidigre kursomgång så gäller årets version av labben om inget annat bestämts i samråd med kursassistenten. Kontakta Robin Keskisärkkä (robin.keskisarkka@liu.se) i samband med kursstart för att undvika missförstånd.


Sidansvarig: Robin Keskisärkkä