Göm menyn

Seminarier

Under hösten hålls totalt 13 seminarier i Python. Varje seminarium hålls i fem klassrum som oftast är bokade parallellt. Dessa är uppdelade i tre olika inriktningar.

Du väljer själv vilken inriktning du vill följa. Du behöver inte anmäla detta på något sätt, utan går bara till ett lämpligt klassrum. Om du vill får du gärna byta inriktning mellan gångerna.

Inför varje seminarium finns en lista med kapitel i studiematerialet som du ska ha läst innan seminariet. Inga andra förberedelser behövs, men vi presenterar här några av de övningar som genomförts för den som vill gå tillbaka och repetera. Hänvisningarna till studiematerialet finns på planeringssidan.

Inriktningar

Alla tre inriktningar behandlar samma innehåll, men på lite olika sätt. Om du har svårt att välja inriktning kan du göra ett självtest för att få vägledning.

  • En sak i taget: Här diskuterar vi och övar kring de begrepp som studiematerialet tar upp i lugnt takt och gör inga utvikningar. Inriktningen passar dig som vill förstå teorin innan den appliceras praktiskt, vilket kanske kan funka bra för dig som inte programmerat alls tidigare.
  • Experimentering: Här fokuserar vi på praktiskt arbete, så du får gärna ha med dig en bärbar dator. Seminarieledaren kommer dela ut uppgifter som löses i mindre grupper. Därefter redovisas en lösning som diskuteras. Detta passar för dig som gärna testar dig fram och som förstår bäst när du fått arbeta med något. Det kommer bli mycket exempel på kod. Vi kommer inte att repetera studiematerialet, utan det förväntas du ha läst i förväg.
  • Diskussion och analys: Här diskuterar vi och analyserar det som tagits upp i studiematerialet. Vi gör samma övningar som i Experimentering-gruppen, men tränger djupare in i dem med hjälp av era tidigare erfarenheter inom programmering. Typiska frågor kan vara: Vad ska saker användas till? Varför gör Python så här? Hur funkar detta i andra språk? Detta passar dig som programmerat en del tidigare och dig som gärna drar paralleller till saker lite utanför kursens ramar.

Inför första seminariet hösten 2023

Alla grupper har första seminariet på tisdag 13-15. Så här är seminarieledarna fördelade:

  • Therese Selberg: En sak i taget (Grupp S5)
  • Linnéa Lindblom: En sak i taget (Grupp S4)
  • Christopher Claesson: Experimentering (Grupp S3)
  • Morgan Nordberg: Experimentering (Grupp S2)
  • David Warnquist: Diskussion och analys (Grupp S1)

Kolla i schemat, så ser du var seminarieledaren för den inriktning du har valt kommer att vara.


Sidansvarig: Peter Dalenius
Senast uppdaterad: 2023-08-25