Göm menyn

Grupper

Labbgrupper (laboration 1-5)

Under de fem första laborationerna kommer ni att jobba enskilt, men för att ni ska hitta till rätt tillfälle har varje klass blivit indelad i fyra grupper. Exakt när och var grupperna har labbtid står i schemat.

Gruppindelningen framgår av Webreg. Det är ett verktyg för att hantera anmälningar och resultat på labbar som många kurser på IDA använder. Logga in i Webreg med ditt vanliga LiU-id. För att kolla vilken grupp du ska labba med under de första fyra labbarna, gör så här:

  • Klicka på kursens namn.
  • Klicka på aktiviteten LAB1.
  • Klicka på fliken Signup.

Nu kan du söka efter dig själv på sidan. Ditt namn markeras med orange bakgrund.

Labbgrupper i TDDE24

Från och med del 2 av kursen (laboration 6 och framåt) ska ni arbeta tillsammans i par. Hur bra det går för ett labbpar beror både på individernas kunskaper och förmåga att samarbeta. Tidigare års studenter har påpekat att de gärna vill ha stöd med att hitta labbpar och att det kan vara svårt att labba ihop om man har väldigt olika förkunskaper eller ambitionsnivå. Därför ska vi i år hjälpa till att bilda par.

Detta sker i två steg. Först ska ni fylla i en mycket kort enkät. Därefter ska ni svara på en Python-diagnos. Baserat på era svar i enkäten och era resultat på diagnosen kommer ni att bli hopparade med någon som vi tror att ni kommer funka ihop med. Det kommer ni att kunna se sedan i Webreg.

Om ni har någon som ni jättegärna vill jobba ihop med går det också bra, om ni har snackat ihop er redan. Skriv i så fall det i enkäten. Om ni inte vill eller hinner svara kommer vi att para ihop er slumpmässigt, med andra som inte heller har svarat.

  1. Svara på enkäten via länken som finns i det e-postutskick som vi kommer göra.
  2. Svara på Python-diagnosen som kommer finns i kursrummet i Lisam, på samma ställe som datorintroduktionsidagnoserna.

Mer information om deadlines för att svara på enkät och att göra diagnosen kommer skickas ut via e-post någon gång i mitten av period HT1.


Sidansvarig: Peter Dalenius
Senast uppdaterad: 2021-08-05