Göm menyn

TDDC76 Programmering och datastrukturer

OpenDSA


Datastrukturer och algoritmer - OpenDSA kursinstans

Datastruktur och algoritmdelen i kursen tillägnar du dig genom att läsa materialet och arbeta med övningsuppgifterna i OpenDSA.

Ni kan arbeta med OpenDSA när och hur ni vill fram till nästkommande deadline. Om du är registrerad på kursen och har godkänt vid deadline kontrollerar och rapporter vi ditt resultat till LADOK. Efter kursens hårda deadline i januari förfaller alla påbörjade resultat och konton vilket medför att du måste börja om från början nästa år..

Aktuell OpenDSA kursinstans återfinns nedan. Kontakta kurspersonal om deadline passerat och länken inte är uppdaterad med rätt termin och årtal.

TDDC76 OpenDSA för höstterminen 2023

Bonuspoäng

Vi erbjuder två chanser att få bonuspoäng för OpenDSA. Du får 2 bonuspoäng om du kommit halvvägs i poäng efter VT1 och och 2 bonuspoäng om du är helt klar till jul (se schema & deadlines). Totalt kan du alltså få 4 bonuspoäng.

Vid deadline kommer vi att lägga in alla som kvalificerat för bonus i WebReg.

Strax efter kursens hårda deadline i januari rapporterar vi in de som är helt klara (241/241 poäng) till LADOK (moment UPG3).

Tidigare material i kompendieform på svenska

Komma igång

Läs kapitlet "How to use this system" till att börja med.

Systemet fungerar som så att ni läser materialet och sedan gör övningsuppgifterna (eller vilken ordning ni nu föredrar). Övningarna är gömda bakom röda knappar "Show ... Exercises". Dessa blir gröna när ni anses ha klarat dem, och kapitlet blir markerat klart när alla övningar är klara. Resultaten sparas bara om ni är inloggade. Klicka på ert liuid uppe till höger för sammanfattning vad ni klarat av.

Ibland kan det vara svårt att komma underfund med hur det är tänkt, då är det så klart okej att fråga. Kanske vet någon av dina klasskompisar, eller fråga din assistent på labtid. I sista hand går det även bra skicka ett mail, se personalsidan.

Betygsregler

För godkänt ska ni klarat av alla övningsuppgifter i kapitlen enligt vad som framgår när ni är inloggade och tittar på "Gradebook" (klicka på ditt användarnamn högst upp till höger för att se "Gradebook"). Exempel nedan. Vissa kapitel har fler övningar än andra, en del kapitel saknar övningar helt. Det finns kapitel som är med för extra bakgrundsinformation som alltså inte krävs för godkänt. Observera att uppgifterna ska göras självständigt. Det är ok att diskutera generella frågor angående materialet, men uppgifterna måste lösas på egen hand.


Sidansvarig: Eric Ekström
Senast uppdaterad: 2023-08-24