Göm menyn

TDDC76 Programmering och datastrukturer


TDDC76 är en påbyggnadskurs i programmering. Fokus ligger på C++ och objektorienterad programmering. Det ingår även en webkurs i datastrukturer och algoritmer. Som programmeringsspråk används C++, vilket har en bred användning inom programvaruindustrin. C++ har ett omfattande stöd för objektorienterad programmering och en hel del andra mycket intressanta konstruktioner.

Under period ett tas grundläggande programmering i C++ upp. Detta är inledningsvis en repetition av vad som förutsätt som förkunskaper i programmering, men nu programmerar vi i ljuset av språket C++. Halvägs in i period ett, när vi kommer in på objektorienterade principer, inleds den egentliga påbyggnad till tidigare kurser som kursen avser att förmedla. I period två genomförs ett programmeringsprojekt som brukar resultera i ett roligt arkadspel. Datastrukturer och algoritmer utgör en relativt fristående del som behandlas under hela kursens gång.

Senaste nytt...


2021‑08‑16  Kursen uppdateras för 2021 ...
 

I stort kommer allt vara sig likt men detaljer(datum, deadlines) kommer uppdateras. Nytt meddelande kommer här när vi gått igenom allt.Sidansvarig: Klas Arvidsson
Senast uppdaterad: 2021-08-16