Göm menyn

Introduktion

Mariam Kamkar

Institutionen för datavetenskap (IDA) fyller 30 år i år. Det är med stolthet jag leder en institution med så många begåvade forskare, lärare, doktorander och stödpersonal. Vi har tillsammans byggt en produktiv arbetsplats som i år fick topposition i medarbetarundersökningen vid LiU. Vi medverkar också i utvecklingen av ett nytt civilingenjörsprogram i mjukvaruteknik som startar hösten 2013.

Institutionens forskning täcker ett brett spektrum av områden, från grundläggande datavetenskap till tillämpade områden, inkluderande teoretisk datalogi, programmeringsmiljöer, programutvecklingsmetodik, realtidssystem och inbyggda system, artificiell intelligens, informationssäkerhet, databassystem, informationssystem, datorlingvistik, kognitionsvetenskap, interaktions- och tjänstedesign, autonoma system och statistik.

Vår breda forskning påverkar direkt vår grund- och forskarutbildning, vilket leder till att vi ger kurser inom sex civil- och fem högskoleingenjörsprogram, samt programmen inom datavetenskap, kognitionsvetenskap, statistik, dataanalys och lärarutbildningen.

Mariam Kamkar
Prefekt, IDA


Sidansvarig: Webmaster
Senast uppdaterad: 2013-06-11