Göm menyn

TDP013 Webbprogrammering och interaktivitet

Examination och deadlines

I denna kurs examineras studentens kunskap genom laborationer och projekt. Studenterna förväntas arbeta i grupper om två personer men examination i kursen är individuell. Vill man av någon anledning arbeta enskilt så ska man meddela kursansvarig. Varje individ genomför en egen muntlig redovisning av projektdelen och ska då både kunna köra koden på egen eller lånad dator och svara på frågor kring projektet. Studenter som arbetar tillsammans måste därför själva ta ansvar för att kunna redovisa och förklara samtliga delar och aspekter av projektet. Det har hänt att studenter som arbetat tillsammans fått olika slutbetyg i kursen.

Registrering i Webreg

Registrera er gärna i Webreg så tidigt som möjligt. Kort efter registrering i Webreg kommer ni att ges tillgång till ett projekt/repo på gitlab.liu.se. Var nog med att registrera er med samma gruppnamn för både labbarna (LAB2) och projektet (PRA1).

Kriterier för examination

  • Uppvisad kvalitet i genomförandet av laborationer och projekt. Med kvalitet menas i detta sammanhang tillämpandet av lämpliga webbtekniker, vältestad och välorganiserad kod.
  • Genom laborationer och projekt uppvisad kunskap och förmåga till reflektion kring webbtekniker.

Betygskriterier

  • För betyg 3: Samtliga laborationer genomförda enligt gällande instruktioner samt ett fungerande projekt som uppfyller grundkraven.
  • För betyg 4: Samma som för betyg 3 + plus en av utökningarna på projektsidan.
  • För betyg 5: Samma som för betyg 4 + plus implementation av båda utökningarna på projektsidan.

Deadlines

Kursmoment Deadline
Laboration 1 2023-09-07
Laboration 2 2023-09-19
Etikuppgift (välj företag) 2023-09-20
Etikuppgift (rapport) 2023-09-26
Laboration 3 2023-09-28
Projektredovisning 2023-10-11
Projekt (slutinlämning) 2023-10-13

Deadlines för laborationerna ovan ska ses som generella riktlinjer för att ni ska veta om ni ligger i fas eller ej. Labbar som lämnas in efter deadline rättas i mån av tid men nuvarande labb har alltid prioritet.

Innan rättning av en labb ska den redovisas för en labbassistent under ett schemalagt labbpass eller genom att mejla in en kortare screencast (se instruktioner för respektive labb). Syftet med redovisningen är dels att kontrollera att ni förstår och kan prata om er kod, men även att fånga upp de vanligaste felen. En godkänd redovisning betyder dock inte att koden är godkänd.

Vid redovisningen av projektet förväntas det mesta fungera som tänkt men mindre buggar kan fixas innan slutinlämning. Siktar man på högre betyg gäller det att utökningen/utökningarna fungerar under redovisningen. Vid större buggar, om någon funktion saknas eller om man ava någon anledning missar redovisningen kompletterar man genom att mejla in en screencast enligt instruktionerna på projektsidan.

Slutdeadline för kursen 2023 HT är 28:e oktober. Eventuella kompletteringar och förstagångsinlämningar som kommer in efter slutdeadline rättas vid närmaste uppsamlingstillfälle om inget annat bestämts i samråd med examinatorn.

Uppsamlingstillfälle 1 för kursomgången HT23 är sista dagen på omtentaperioden för HT1, dvs 5:e januari 2023.
Uppsamlingstillfälle 2 för kursomgången HT23 är sista dagen på omtentaperioden för HT2, dvs 15:e mars 2023.

Uppsamlingstillfällen innebär att alla inkomna inlämningar rättas. Kompletteringar lämnas in på samma sätt som under resten av kursen om inget annat bestämts i samråd med examinator.

Etikseminarie och projektredovisning

Om ni vet med er att ni kommer att missa etikseminariet eller projektredovisningen är det bra om ni meddelar examinator i förväg eftersom det kan komma att påverka gruppindelningen.

Examination av under kurstillfället vid ej slutförda moment

Om du inte fått godkänt på ett moment efter uppsamlingstillfälle 2 (se ovan) gäller att momentet får slutföras vid nästa kurstillfälle. Notera att laborationer kan ändras mellan kurstillfällen och examinator ändras och det är alltid laborationerna för aktuellt kurstillfälle som gäller vid redovisning om inget annat bestämts i samråd med examinator.

Regler för examinering av datorlaborationer vid IDA

Datorlaborationer görs i grupp eller individuellt, enligt de instruktioner som ges för en kurs. Examinationen är dock alltid individuell.

Det är inte tillåtet att lämna in lösningar som har kopierats från andra studenter, eller från annat håll, även om modifieringar har gjorts. Om otillåten kopiering eller annan form av fusk misstänks, är läraren skyldig att göra en anmälan till universitetets disciplinnämnd.

Du ska kunna redogöra för detaljer i koden för ett program. Det kan också tänkas att du får förklara varför du har valt en viss lösning. Detta gäller alla i en grupp.

Om du förutser att du inte hinner redovisa i tid, ska du kontakta din lärare. Då kan du få stöd och hjälp och eventuellt kan tidpunkten för redovisningen senareläggas. Det är alltid bättre att diskutera problem än att, t.ex., fuska.

Om du inte följer universitetets och en kurs' examinationsregler, utan försöker fuska (t.ex. plagiera, använda otillåtna hjälpmedel eller ej godkända AI-baserade assistenter) kan detta resultera i en anmälan till universitetets disciplinnämnd. Konsekvenserna av ett beslut om fusk kan bli varning eller avstängning från studierna.

Policy för redovisning av datorlaborationer vid IDA

För alla IDA-kurser som har datorlaborationer gäller generellt att det finns en bestämd sista tidpunkt, deadline, för inlämning av laborationer. Denna deadline kan vara under kursens gång eller vid dess slut. Om redovisning inte sker i tid måste, den eventuellt nya, laborationsserien göras om nästa gång kursen ges.

Om en kurs avviker från denna policy, ska information om detta ges på kursens webbsidor.

I kursen ingår följande examinationsmoment:

LAB1 3 poäng - Datorlaborationer (U,G)

PRA1 3 poäng - Projektarbete (U,3,4,5)


Sidansvarig: Robin Keskisärkkä
Senast uppdaterad: 2023-08-14