Göm menyn

Examination

I kursen ingår följande examinationsmoment:

UPG1 3 poäng - Projektarbete (U,3,4,5)

UPG2 2 poäng - Individuell skriftlig rapport (U,3,4,5)

Delbetyg

Kursen inleds med en förberedande labbserie som enbart är till för att lära sig mer om system och APIer. Labbserien är inte examinerande i sig, och har ingen direkt påverkan på betyget. Däremot kan vi så klart inte ta någon hänsyn till eventuella svårigheter som uppstår för den som inte genomför övningarna.

Parallellt med labbarna genomförs det som av någon anledning heter UPG2 och som i praktiken innebär en teoretisk utredning och utvärdering av en eller flera AI-tekniker. Detta resulterar i en rapport som ger betyg 3, 4 eller 5.

Vi fortsätter med UPG1, som innebär ett projektarbete där man bland annat implementerar en AI-teknik och utvärderar och analyserar resultatet. Slutresultatet inkluderar en utökning till den rapport som skrevs i UPG2. Både projektarbetet och den utökade delen av rapporten ligger som bas för betyget 3, 4 eller 5 på UPG1. Detta genomförs främst under den andra perioden.

(Detta är bara en kort och ungefärlig översikt; se även den längre beskrivningen av uppgifterna!)

Kursbetyg

Enligt den studieplan som utbildningsnämnden har beslutat, gäller följande regler för kursens slutbetyg:

  • Slutbetyget är ett viktat medelvärde av de två examinerande momenten och avrundas nedåt.

Båda examinationsmomenten ges vikten 50%. På grund av betygsgraderna 3-4-5 och avrundningen nedåt skulle alla andra vikter vara mindre fördelaktiga för kursdeltagaren!

Betyg på UPG1  Betyg på UPG2  Slutbetyg  
333
343
354
433
444
454
534
544
555

Regler för examinering av datorlaborationer vid IDA

Datorlaborationer görs i grupp eller individuellt, enligt de instruktioner som ges för en kurs. Examinationen är dock alltid individuell.

Det är inte tillåtet att lämna in lösningar som har kopierats från andra studenter, eller från annat håll, även om modifieringar har gjorts. Om otillåten kopiering eller annan form av fusk misstänks, är läraren skyldig att göra en anmälan till universitetets disciplinnämnd.

Du ska kunna redogöra för detaljer i koden för ett program. Det kan också tänkas att du får förklara varför du har valt en viss lösning. Detta gäller alla i en grupp.

Om du förutser att du inte hinner redovisa i tid, ska du kontakta din lärare. Då kan du få stöd och hjälp och eventuellt kan tidpunkten för redovisningen senareläggas. Det är alltid bättre att diskutera problem än att, t.ex., fuska.

Om du inte följer universitetets och en kurs' examinationsregler, utan försöker fuska (t.ex. plagiera, använda otillåtna hjälpmedel eller ej godkända AI-baserade assistenter) kan detta resultera i en anmälan till universitetets disciplinnämnd. Konsekvenserna av ett beslut om fusk kan bli varning eller avstängning från studierna.

Policy för redovisning av datorlaborationer vid IDA

För alla IDA-kurser som har datorlaborationer gäller generellt att det finns en bestämd sista tidpunkt, deadline, för inlämning av laborationer. Denna deadline kan vara under kursens gång eller vid dess slut. Om redovisning inte sker i tid måste, den eventuellt nya, laborationsserien göras om nästa gång kursen ges.

Om en kurs avviker från denna policy, ska information om detta ges på kursens webbsidor.


Sidansvarig: Jonas Kvarnström
Senast uppdaterad: 2021-09-21