Göm menyn

ETE318 Grunderna i AI

Vanliga frågor och svar


Jag har laddat upp mitt certifikat från elementsofai.se och fått godkänt på valideringstestet. När får jag mina högskolepoäng inrapporterade?

Det rapporteras in nya resultat varje fredag så högskolepoängen ska komma upp på Ladok senast veckan efter att du lämnade in certifikatet samt klarade valideringstestet. Om inte detta händer så har det troligtvis skett något fel i inrapporteringen; hör av dig om så är fallet.

Jag står som "obehörig användare" när jag försöker ladda upp mitt certifikat. Hur löser jag det?

Testa att lämna ditt certifikat på ett fönster i inkognitoläge eller i en annan webbläsare. Det är ibland problem med att Lisam sparar undan gamla uppgifter. Om detta inte fungerar så har du troligtvis missat att registrera dig på Ladok. Dubbelkolla att du är registrerad på kursen.

Jag har varit antagen till en tidigare termin av ETE318 men gjorde kursen klart nyligen. Jag kan inte ladda upp mitt certifikat nu. Vad gör jag?

Registrera dig på den nuvarande versionen av kursen på antagning.se och testa att ladda upp certifikatet igen.

Jag fick underkänt på valideringstestet. Är det kört för mig nu?

Nej det är inte kört för dig. Det släpps ett nytt valideringstest i början av varje månad. Så har du fått underkänt på ena testet kan du vänta på att ett nytt test har släppts.

Det finns mer än ett valideringstest, vilket ska jag göra? Behöver jag göra båda?

Du behöver klara ett valideringstest för att bli godkänd, det kommer ett nytt test varje månad och därmed kan det finnas två test precis i övergången mellan två test. Du behöver inte göra båda.

Jag har lämnat in mitt certifikat, men det är inte markerat som granskat? När granskar ni certifikat?

Vi markerar aldrig certifikat som granskade, istället laddar vi ner era certifikat och granskar dem utanför Lisam. Vi kontrollerar certifikatet först efter du har fått godkänt på ett valideringstest.

Jag är inte säker på att jag har gjort allt som krävs för högskolepoäng. Hur vet jag om jag har några steg kvar att göra för att få mina högskolepoäng?

Vi går igenom valideringstest och granskar certifikat fredag varje vecka. Om du har laddat upp ditt certifikat och fått godkänt på ditt valideringstest någon gång innan en fredag, men inte fått något resultat inrapporterat i Ladok i början av efterföljande vecka kan något saknas. Kontakta oss i sådana fall en av våra kursassistenter, så kan de kontrollera vad som saknas.

I vilket filformat ska jag lämna in certifikatet?

Spara det som PNG. Högerklicka på bilden, tryck ?spara som? och välj att spara som bild.

Vad har kursen för betygsystem?

Godkänd eller underkänd. Det går inte få högre betyg än godkänt.

Sidansvarig: Fredrik Heintz
Senast uppdaterad: 2022-03-21