Göm menyn

729G28 Webbprogrammering och databaser

Examination


  • Ten: Skriftlig tentamen, 3hp. Den är individuell och täcker databasdelen av kursen. Betyg är U/G/VG
  • Lab: Praktiska laborationer, 3hp. Övningar som görs i par. Betyg U/G.

Kursen ger betyg U/G/VG. Kursens betyg ges av tentan, men godkänt på Labbkursen krävs för kursbetyg.

Tentan

Tentan är en salstenta utan hjälpmedel (för studenter med annat modersmål än svenska kan ordbok accepteras, kontakta i så fall examinator så att jag kan skriva ut det på tentan). Kom ihåg att anmäla dig till tentan! Tentadatum syns i studentportalen och anmälan görs via det systemet. Tentan omfattar databasbegrepp, ER-modellering, Relationsmodellen, normalisering inklusive funktionella beroenden samt SQL. Se gärna litteraturanvisningarna till kursboken samt det häfte som finns på kurshemsidan.

Ett exempel på ganska gammal tenta (notera att upg 1c inte längre ingår i kursen). Ett annat exempel på gammal tenta, från ett år då kursen hölls av en kollega (notera att upg 4 kräver lite mer komplex härledning av funktionella beroenden än normalt). Lösningsförslag till vissa uppgifter och tentor finns på Lisam men du är alltid välkommen att visa dina lösningar för examinator för kommentarer. Via IDA expedition finns också fler gamla tentor (detta är tydligen numera bara en lista av filer, ingen sida, men de finns där). Notera att det kan finnas skrivfel i tentorna som rättades på plats under tentans gång. Notera också att tentorna under pandemin, 2021, hade formen av hemtentor med helt andra typer av frågor som ändå täckte samma kursmål.

Labbkurs

Den praktiska labbkursen består av två delar: inledande laborationer i databas-språket SQL och Webb, samt ett projektarbete som i sin tur är uppdelat på flera moment: skapande av databas (del A,B) och webbgränssnitt för användning (del C,D,E). Kunskapen som används här omfattar att utforma en databas, skapa den, fylla den med data och skapa webbsidor med HTML, CSS och php för att bearbeta den.

Labbkursen redovisas i flera delar, se labb- och projektinstruktioner. Deadlines finns i TimeEdit. Om du inte lyckas göra klart labbkursen under innevarande kursomgång kontakta examinator.

Regler för examinering av datorlaborationer vid IDA

Datorlaborationer görs i grupp eller individuellt, enligt de instruktioner som ges för en kurs. Examinationen är dock alltid individuell.

Det är inte tillåtet att lämna in lösningar som har kopierats från andra studenter, eller från annat håll, även om modifieringar har gjorts. Om otillåten kopiering eller annan form av fusk misstänks, är läraren skyldig att göra en anmälan till universitetets disciplinnämnd.

Du ska kunna redogöra för detaljer i koden för ett program. Det kan också tänkas att du får förklara varför du har valt en viss lösning. Detta gäller alla i en grupp.

Om du förutser att du inte hinner redovisa i tid, ska du kontakta din lärare. Då kan du få stöd och hjälp och eventuellt kan tidpunkten för redovisningen senareläggas. Det är alltid bättre att diskutera problem än att, t.ex., fuska.

Om du inte följer universitetets och en kurs' examinationsregler, utan försöker fuska (t.ex. plagiera, använda otillåtna hjälpmedel eller ej godkända AI-baserade assistenter) kan detta resultera i en anmälan till universitetets disciplinnämnd. Konsekvenserna av ett beslut om fusk kan bli varning eller avstängning från studierna.

Policy för redovisning av datorlaborationer vid IDA

För alla IDA-kurser som har datorlaborationer gäller generellt att det finns en bestämd sista tidpunkt, deadline, för inlämning av laborationer. Denna deadline kan vara under kursens gång eller vid dess slut. Om redovisning inte sker i tid måste, den eventuellt nya, laborationsserien göras om nästa gång kursen ges.

Om en kurs avviker från denna policy, ska information om detta ges på kursens webbsidor.


Sidansvarig: Eva Ragnemalm
Senast uppdaterad: 2023-10-25