Google och upthere

Satte mig igår kväll och skulle börja skriva blogg men insåg att det var för många intryck att sortera så nu efter att ha sovit på saken kanske jag kan lyckas få ner något i text.

Besök på ett av världens största IT-företag, hur sammanfattar man det? Lyx som gratis luncher, gym i nästan alla byggnader, de har rutschkanor inomhus, tvättservice, pool på campus, volleybollplan..ja allt det där som det snackas om finns faktiskt.

IMG_0445 blogg2
Testar Google Glas                             Googleplex

Campuset är enormt redan nu och företaget anställer i rask takt. Vi fick gå runt och se alla dessa typiska saker men vi fick också se företagets klimat genom att prata med anställda. Bland annat fick vi en demo i hur Google glass funkar av en av utvecklarna som jobbar med dem. Vi fick också prata med en tjej som jobbar med “privacy” samt med John Wilkes som är den som tog initiativet till detta stipendie. Han jobbar som software engineer och verkar hålla på med riktigt häftig utveckling. Vi fick se vissa delar av Google men på många ställen fanns skyltar uppsatta med texten “Googlers only”, så mycket hemligheter som man skulle vilja veta något om. Även de som kom och berättade för oss fick ständigt tänka sig för för att inte säga saker som inte får spridas.

Simin hade stött på en tjej från ett startup företag i Mountain View på Grace Hopper och lyckats ordna så att vi fick komma dit på ett besök. Vad detta företag gör är helt hemligt eftersom de inte släppt sin produkt ännu. Vi fick gå runt på företaget (betydligt mindre än Google men verkade ha ett väldigt bra klimat på arbetsplatsen) och se oss om kring och prata med anställda – trots att vi var där i nästan två timmar vet vi ändå inte vad det är de gör. Väldigt spännande! Företaget heter upthere och det var riktigt roligt att se denna kontrast efter förmiddagens besök.

Stort tack till alla som visat oss runt och tagit sig an oss!

IMG_0454
Besök på upthere                                Utsikten från uptheres kontor.

Som sagt, många intryck under denna dag. Efter detta besök tog vi en paus och åt lite glass innan vi fortsatte vår fullspäckade dag. Eftersom vi var väldigt nära Stanford bestämde vi oss för att vandra omkring lite på campus. Här mötte vi inte upp någon speciell person utan gick bara runt och tittade på omgivningen.

Stanford campus

Dagen avslutades sedan med middag på en riktigt god hamburgerestaurang där man själv fick komponera ihop sin burgare tillsammans med John och hans fru. Lisa ska vara kvar några dagar till och resa lite i området så efter middagen lämnade vi henne och jag och Simin åkte mot ett hotell precis vid flygplatsen. Om några timmar flyger vi hemåt.

Lite sammanfattande reflektioner av resan kommer i bloggen inom någon dag eller två, hjärnan måste få sortera lite innan jag kan skriva det.