New York City

En helg i New York då vi alla haft fullspäckade scheman är nu över. Jag (Tova) har ägnat den mesta tiden åt återseenden med kompisar. Träffat en tjej som jag gick på high school med när jag var utbytesstudent och en tjej som jag pluggade Swahili med i Tanzania för 3 år sedan. Utöver dessa återseenden har det blivit mycket strosande på New Yorks (Manhattans) gator. Ett lättnavigerat system med numrerade Avenues och streets gör det lätt att hitta och relativt korta avstånd mellan många saker gör det möjligt att bara gå omkring och se och uppleva.

Då jag varit på Manhattan två gånger tidigare var många av de kända sevärdheterna redan avbockade. Lördagen ägnade jag till stor del i Soho där det finns  shopping i rimlig “Svensson-prisklass” och på söndagen besöktes Central Park för att komma bort från storstadspulsen lite. Ja, det tog faktiskt bara två dagar för mig innan jag kände behov av att se träd och gräs. Nu är vi nyss ankomna till Phoenix och Lisa är trött så hennes berättelse från New York kommer imorgon…

 

bild
Precis efter ankomsten till USA i fredags.

blogg1
Central Park i kontrast med de stora byggnaderna bakom. Lördagen spöregnade det men resten av helgen har det varit strålande solsken.

.
.
.
senare.
Lisa här. Så vad har jag gjort i New York då? Mestadels gått runt och tittat på saker. Jag har stirrat så mycket att jag nästan fått ont i ögonen och snubblat flera gånger för att jag glömt se efter var jag sätter fötterna.

Skämt åsido, det har blivit mycket strosande: två museum, Central Park, High Line, Columbia University… För att inte tala om alla gator jag gått längs med, t.ex. w.44th st. där jag såg The Phantom of the Opera, musikalen som har visats längst på Broadway. I Chelsea Market råkade vi på en resturang med min favoritpasta Giovanni Rana, det var lite oväntat och väldigt gott! Under studiebesöket på Columbia University träffde vi Steve Bellovin lite sådär i förbifarten. För er som inte vet: han är en mycket framstående säkerhetsforskare.

Jag är egentligen mer för bilder än ord så inläggen kommer att uppdateras när jag väl är hemma igen och kan ta hand om kamerabilderna ordentligt.

Det har varit väldigt roligt i NY men jag är ingen storstadsmänniska så det var skönt att komma bort från allt oväsen och tillbringa lite tid i Arizonas öken (mer om det i nästa inlägg).

 

Uppdatering: några bilder från New York.

IMG_1704

New York

IMG_1806

Taxibilar i New York

IMG_1853

High Line

IMG_1917

Solnedgång vid High Line

IMG_1938

Kväll i New York

20141006_123616

Biblioteket på Columbia University