Göm menyn

TDDD92 AI-projekt


Att ställa frågor

På grund av kursens bredd, och de många AI-tekniker som ni kan använda på många olika sätt, är vi flera som är inblandade i att svara på frågor utifrån våra egna arbetsområden.

Vi vill därför att frågor ställs via en ärendehanterare, en issue tracker i Gitlab. På det sättet kan alla inblandade se frågorna och vi kan fördela dem efter vem som just nu är mest lämpad att svara.

  • Under schemalagda labbtider får man gärna ställa frågor till labbhandledaren via Teams. Om handledaren inte kan svara omedelbart, vilket är naturligt eftersom handledaren inte kan förväntas kunna alla detaljer om alla olika AI-tekniker, hänvisas ni till ärendehanteraren.

  • Vi har ett antal frågeseminarier där man också gärna får ställa frågor. Även där är det möjligt att vi inte kan svara omedelbart – ofta finns helt inga generella svar utan man behöver tid att sätta sig in i er specifika situation, t.ex. de omständigheter där ni tänker använda en viss teknik. Då hänvisar vi också till ärendehanterare.

  • Vi tar tyvärr inte emot frågor på kontoret. Även bortsett från coronaläget har vi som sagt många olika projekt, kurser och ansvarsområden, och tyvärr betyder det att det blir alltför många avbrott i arbetet om vi tar emot studentfrågor på godtyckliga tider. Istället måste vi planera vårt arbete genom att lägga in labbpass och frågepass, och i övrigt får man ställa frågor elektroniskt, via issues. Det gäller normalt alla kurser.

Tänk på att vissa av medhjälparna kan vara upptagna med annat under vissa tider. Vi är alla inblandade i många projekt, både kurser och annat. Därför kan svaren ibland dröja ett litet tag. Alternativet till detta hade varit att styra ert arbete mycket hårdare ner på detaljnivå, så att en labbassistent redan på förhand skulle veta exakt vad alla kommer att arbeta med och ungefär vilka frågor och problem som skulle kunna uppstå.


Sidansvarig: Jonas Kvarnström
Senast uppdaterad: 2020-08-31