Göm menyn

TDP017 Företagsprojekt

Examination


I kursen ingår följande examinationsmoment:

PRA1 10 poäng - Projekt( U,3,4,5)

Projekt

Kvaliteten på slutprodukten, dvs. mjukvaran med den tillhörande dokumentationen är det avgörande kriteriet för avklarad kurs och avgörs beroende på omständigheter i projektet och i relation till kravspecifikation och avtal med företaget. Det är alltså ytterst viktigt att teamet - i samtal med företagshandledaren och examinatorn - diskuterar avgränsningar och krav på slutprodukten och dokumenterar detta tydligt. Kravdokument ska skrivas under av projektledare och företagshandledaren och lämnas till examinator. Viktigt för avklarad kurs är även att gruppen presenterar produkten och projektet på ett professionellt sätt på ett slutseminarium så att projektets intressenter blir nöjda.

Varje fredag (enligt schemat i TimeEdit) ska varje team skicka in en sammanfattning som beskriver avklarade och planerade aktiviteter samt milstolpar för den gångna veckan. Sammanfattningen ska vara maximalt en A4 och vara baserad på projektets/företagets mall. Sammanfattningen kan t.ex. vara korta stolpar, eller en kortfattad text.

Seminarier

Projektarbetet innefattar aktivt deltagande på två stycken obligatoriska seminarier. Det är obligatorisk närvaro, och tanken är att varje grupp presenterar ett (eller ett par) problem de har stött på, som de skulle vilja dela med sig och diskutera lösningar på. Varje grupp har ca. 20 min på sig att presentera problem de har stött på och öppna upp för diskussion i helklass om olika lösningar och möjliga vägar att fortsätta framåt.

Komplettering av missat seminarium

Har man missat ett seminarium ska man skriva en kort rapport om de problem som den egna gruppen har stött på i sitt projektarbete, och ge förslag på hur dessa problem skulle kunna lösas. Beskriv minst ett problem ska tas upp, och minst förslag på varje problem. Rapporten ska vara på ca. 1 A4, och lämnas in via Lisam.

Individuell reflektionsrapport

Examinationen består även av en avslutande individuell reflektionsrapport. Rapporten ska innehålla följande:

  • Beskrivning av projektet och slutprodukten
  • Beskrivning av valda och använda utvecklingsmiljöer och stödverktyg
  • Beskrivning av din roll och ditt ansvarsområde under utvecklingen av produkten
  • Beskrivning av vilka delar av produkten som du jobbat med (beror på projektmetodik)
  • Avslutande diskussion kring vad du skulle förändra i projektarbetet (metodik, verktyg, roller, osv.) om du fick göra om projektet. Minst ett förbättringsförslag ska diskuteras.

Betygskriterier

För betyg 3 krävs att gruppen har leverat produkt, dokumentation, presenterat projektet på slutseminariet samt lämnat in veckorapporterna till examinator i tid. Vidare ska studenten ha beskrivit reflektionsrapportens frågor (ovanstående punkter). Reflektionsrapporten ska vara väl strukturerad och läsbar.

Utöver ovanstående, krävs för betyg 4 att studenten beskriver minst fyra viktiga förbättringsförslag, ger kritik på projektet på ett insiktsfullt sätt och bidrar med egna idéer om hur man kan implementera förändringarna. Texten ska vara väl strukturerad och sammanhängande.

Utöver ovanstående, krävs för betyg 5 att studenten beskriver minst fem viktiga förbättringsförslag, ger kritik på projektet på ett insiktsfullt sätt som spänner projektets alla delar (kravställning, implementation, test, projekteffektivitet, osv.). Kritik och förslag ska även diskutera projektledarens roll och tillföra viss ny kunskap och involvera teori kring projektmetodik, med minst en referens till relevant litteratur. Referensen ska vara korrekt formatterad enligt ett valt citeringssystem.

Reflektionsrapporten lämnas in efter slutseminariet så tid finns för reflektion. Deadline för inlämning av reflektionsrapport är i januari, vecka 2, fre, kl 17:00.


Sidansvarig: Rita Kovordanyi
Senast uppdaterad: 2022-09-07