Göm menyn

Kursmaterial

Laborationer

Innan du börjar med laborationerna läs igenom laborationsmaterialet översiktligt i sin helhet. Därefter måste du även göra ett antal praktiska saker för att komma igång vilket du har möjlighet att göra under första laborationstillfället.

Anmäl dig till en laborationsgrupp: Eftersom laborationerna utförs i par vill vi att ni anmäler vilka par ni laborerar i. Anmälan görs i ett webbaserat system som heter webreg. Du loggar in i webreg och skriver in ditt namn i den grupp du vill laborera. Du kan även skriva in din labbkamrat samtidigt. Anmälan öppnar den 26/8. Alla studenter som ska läsa kursen ska anmäla sig senast den 2/9.

Egna övningar

Kursen tillhandahåller en serie övningar som studenten rekommenderas utföra på egen hand. Under kursen kommer tre obligatoriska lärarledda så kallade dojos hållas kring en utvalda övningar ur detta material.

Övningarna är ett sätt för dig att säkerställa att du har nått den nivå av programmeringsfärdighet som kommer krävas på kursens datortenta. Övningarna kan jämföras med liknande övning inom matematiken. Man övar på olika moment tills man känner sig säker själv. I kursen märker vi ut vissa övningar som lämpliga men tanken är att man gör fler om man känner att man behöver.

Verktygsövningar

Sidansvarig: Anders Fröberg
Senast uppdaterad: 2023-08-15