Göm menyn
Detta är en gammal version av kurshemsidan och kan innehålla inaktuell information. Klicka här för att komma till årets upplaga av kursen.

TDDI16 Datastrukturer och algoritmer

Ht1 2019

Laborationer

Laborationerna utförs på IDA:s Linux-system. Den programvara som krävs för att genomföra laborationerna kan laddas ner gratis från nätet, så att laborationerna kan göras på egen dator. Redovisning ska dock göras på IDA:s system (eller de datorer som finns i IP-PUL).

Laborationerna bör genomföras i par. Samtliga kursdeltagare förväntas bidra till lösandet av laborationsuppgifterna. Alla ska individuellt kunna förklara lösningen på laborationen och vara beredda att individuellt besvara frågor från laborationsassistenterna under redovisning.

Kom ihåg att anmäla er till laborationerna i WebReg senast den 10:e september! Länk finns i vänstermenyn.

Laborationsuppgifter

  1. AVL-träd (AVL) - Deadline 2019-09-18
  2. Instruktioner - Givna filer

  3. Knäcka lösenord (Passwords) - Deadline 2019-09-26
  4. Instruktioner - Givna filer

  5. Ordkedjor (Wordchains) - Deadline 2019-10-14
  6. Instruktioner - Givna filer

  7. Mönsterigenkänning (Patterns) - Deadline 2019-10-17
  8. Instruktioner - Givna filer

Hjälp att skriva testfall (experimentellt, inte obligatoriskt)

Redovisning

Redovisning av labbar sker i två steg:

  1. Demonstration av labben för assistent i sal.
  2. Inlämning av kod till assistent enligt nedan.

Deadlines och bonus

Alla laborationspass är markerade med en kommentar som anger vilken laboration ni förväntas arbeta med under passet, samt om det är deadline för någon laboration. Varje mött deadline under kursen ger 0.5 bonuspoäng på tentamen. Dessa bonuspoäng gäller endast vid första tentamenstillfället, och endast mot högre betyg.

Den deadline som anges för varje laboration är den bonusgivande deadlinen. Det är okej att redovisa laborationer både innan och efter denna deadline. Redovisa gärna era lösningar så tidigt ni kan, då slipper ni eventuell köbildning på deadlinepassen, samt får mer tid till nästa laboration!

En deadline räknas som mött om du har redovisat och skickat in laborationen innan deadline. Får du komplettering på laborationen efter första inskickningen har du en chans att komplettera laborationen inom fem arbetsdagar för att deadlinen fortfarande ska räknas som mött. Tar kompletteringen längre tid än fem arbetsdagar, eller behövs fler än en komplettering räknas deadlinen som missad.

Hård deadline för redovisning av laborationer är vid sista passet (2019-10-17). Då ska alla laborationer vara redovisade för assistent.

Eventuella kompletteringar ska vara korrigerade så att alla laborationer är godkända senast 2019-10-31. Se därför till att skicka in eventuella kompletteringar i god tid!

Inskickning av laborationer

I denna kurs används ett system för labinlämning som vi kallar sendlab. Använd länken i vänstermenyn för att komma åt systemet.

C++-kompilatorer på IDAs linux-system och moduler

Information om C++ på IDA finns här.

Regler för examinering av datorlaborationer vid IDA

Datorlaborationer görs i grupp eller individuellt, enligt de instruktioner som ges för en kurs. Examinationen är dock alltid individuell.

Det är inte tillåtet att lämna in lösningar som har kopierats från andra studenter, eller från annat håll, även om modifieringar har gjorts. Om otillåten kopiering eller annan form av fusk misstänks, är läraren skyldig att göra en anmälan till universitetets disciplinnämnd.

Du ska kunna redogöra för detaljer i koden för ett program. Det kan också tänkas att du får förklara varför du har valt en viss lösning. Detta gäller alla i en grupp.

Om du förutser att du inte hinner redovisa i tid, ska du kontakta din lärare. Då kan du få stöd och hjälp och eventuellt kan tidpunkten för redovisningen senareläggas. Det är alltid bättre att diskutera problem än att, t.ex., fuska.

Om du inte följer universitetets och en kurs' examinationsregler, utan försöker fuska (t.ex. plagiera, använda otillåtna hjälpmedel eller ej godkända AI-baserade assistenter) kan detta resultera i en anmälan till universitetets disciplinnämnd. Konsekvenserna av ett beslut om fusk kan bli varning eller avstängning från studierna.

Policy för redovisning av datorlaborationer vid IDA

För alla IDA-kurser som har datorlaborationer gäller generellt att det finns en bestämd sista tidpunkt, deadline, för inlämning av laborationer. Denna deadline kan vara under kursens gång eller vid dess slut. Om redovisning inte sker i tid måste, den eventuellt nya, laborationsserien göras om nästa gång kursen ges.

Om en kurs avviker från denna policy, ska information om detta ges på kursens webbsidor.


Sidansvarig: Filip Strömbäck
Senast uppdaterad: 2019-09-04