Göm menyn
Detta är en gammal version av kurshemsidan och kan innehålla inaktuell information. Klicka här för att komma till årets upplaga av kursen.

TDDI16 Datastrukturer och algoritmer

Kattis


T-shirttävling

Erik Nilsson kom på den utmärkta idén att ha en minitävling med T-shirts som pris i några av våra kurser. Därför har vi nu en minitävling med snygga T-shirts som pris!

Tävlingen går ut på att lösa problemet Jumping Monkey i Kattis (detta problem är också en del av extrauppgifterna). I denna tävling behöver dock inte er lösning bli accepterad i Kattis för att ni ska ha en chans att vinna!

Deadline

Deadline för inskickning är måndag den 15:e oktober klockan 23:59.

Inskickning

Om du vill delta i tävlingen, skicka först in din lösning i Kattis på vanligt sätt (se till att du har sagt till Kattis att du läser kursen, annars kan vi inte se era inskickningar, se instruktioner på Kattis-sidan). När du är nöjd med din inskickning (kom ihåg, det spelar ingen roll om Kattis godkände din lösning eller inte, du har fortfarande en chans att vinna), skicka ett mail till Filip Strömbäck där du inkluderar en beskrivning av din lösningsgång, samt en länk till din inskickning i Kattis (klicka på det ID som finns i listan över inskickningar som visas när ni klickar på ert namn i Kattis).

Bedömning

Kursledarna i DALG-kurserna kommer tillsammans bedömma alla inskickade lösningar. Inlämningarna bedöms först och främst efter hur korrekt lösningen är. En lösning som är accepterad i Kattis kommer alltså bedömmas högre än en lösning som inte har godkänt i Kattis. Ifall fler lösningar är godkända (eller färre än tre lösningar är godkända) kommer även följande egenskaper av lösningen att bedömmas: kodens struktur, val av datastrukturer, effektivitet, minneseffektivitet, och om lösningen inte är accepterad, hur nära en korrekt lösning den är.

Efter tävlingens slut kommer de tre bästa inskickningarna väljas ut, och dessa personer får var sin fin DALG T-shirt (se sista bilden i föreläsning 8). Vinnarna kommer att få sina pris på föreläsningen den 16:e oktober.


Sidansvarig: Filip Strömbäck
Senast uppdaterad: 2018-10-02