TDDD57 Fysisk interaktion och spelprogrammering
Labbar och Projekt
## OBS! Labbarna kommer att revideras under HT2 för att bättre reflektera de intresanta interkationsmönstrena av Mobil AR med avseende på kroppsbaserad interaktion.
Man får i kursen jobba i team. Större team än 2 förväntas leverera betydligt större projekt.
### Labbar
Syftet med labbarna är att utforska interaktionsegenskaper och testa tillförlitlighet och användbarhet av AR-interaktion. Följande 3 uppgifter ska göras i någon fomr och fokuset är att använda rummet för att genomföra en finmotorisk och menigsfull interation, med hjälp av avstånd, riktning och för objekt i rörelse.
(Alternativa uppgifter som studenter själva vill genomföra med likvärdig frågeställning mottagets med glädje).

Eftersom de flesta APIer tillgängligör Ground Plane fritt utgår vi från det som bas-egenska, men det står som sagt var studenten fritt att ersätta ground plane med andra egenskaper samt gärna mixa. Centralt är dock att utforska förmågan att interagera med ett system med AR och hitta egenskaper där tekniken är lämplig för lite mer rik interkation.
I labbarn är målet att utforska hur "finmotorisk" vår AR-interaktion kan bli och vi utforskare hur man kan använda olika dimmensioner av mobilen mot planet för interaktion. Vi utforskar här inte i vetenskaplig mening utan prövar själva och rapporterar upplevd förmåga. Se detta som en förstudie inför att genomföra riktiga test. Syftet är även att bygga upp era insikter om hur tekniken fungerar och vad som är lämpligt för projektet.
* Labb 1: Implementera en menyvalsdesign eller systemanpaasning som beror på närhet till Ground Plane. Utforska hur fint vi kan med god användarupplevelse styra något. Ett exemple är t.ex. ett vapenval som bygger på avstånd till planet.
* Labb 2: Implementera ett Ground Plane interaction där en förflyttning av mobilen i sida, eller runt ett objekt (gära i x,y,z) bestämmer ett värde. Hur rikt kan detta vara för att användas stabilt?
* Labb 3: Interaktion med virtuella objekt som rör sig över planet. Hur bra fungerar detta för interation.
*Redovisning*: Presentation i halv eller fjärdedelsklass (mitt i kursen, bokas i webreg - tider ej i TimeEdit).
Redovisning av erfarenheter/resultat. Använd programdemo och kodgenomgång för att förklara.
### Projekt
Målet med projektet är att utveckla en stabil och säker interkation för en rörlig appliktion samt utveckla återkoppling som hjälper användaren hållas sig inom "ramarna" eller primas att förstå när interaktionen påverkas. Målet är att interkationen ska förbättra upplevelsen, så en väl genomtänkt och väl genomförd ide ger bra betyg. Det är höga krav på perfektion, framför omfång.
Spel ska ses som en tillämpningsmål där snabba förlopp och rörliga objekt är del av interaktionen. Därfär är inte pusselspel och quizspel relevant. Men applikationen kan vara mer av interaktiv visualisering.
En projektspec ska lämnas in senast den 12/2 på e-post till examinatorn. Beskriv applikationen och tankar om interaktionen samt hur navigation, interaktion och återkoppling planeras angripas. Detta är inte ett kontrakt om vad som ska göras, utan en startpunkt för att får återkoppling på er plan.
*Redovisning*: Deltagande i projektworkshops i halv/fjärdedelsklass (slutet av kursen, bokas i webreg - tider ej i TimeEdit). Kodredovisning och demo. Inlämning av projekt visa fildelningsverktyg som anges i på kurshemsidan.
Sidansvarig: Erik Berglund
Senast uppdaterad: 2018-10-10