Göm menyn

Ada-kompilator (GNAT)Den kompilator vi använder på IDA:s datorer (SUN) i denna kurs är GNAT (den version som finns i "gcc 3.4"). Denna version klarar det mesta som har med Ada-standarden från 1995 (Ada95). Det finns två nyare standarder nu (som heter Ada 2005 respektive Ada 2012), men vi har ingen användning för de nyheter som finns så vi använder inte denna ännu.

Installationsanvisningar

Om ni vill installera en kompilator på er egen dator finns det många versioner och det finns skillnader mellan dessa när det gäller olika operativsystem (Windows, Linux, MacOS m.fl.) så det är svårt att hålla en uppdaterad lista med det mest aktuella.

Om man kör i Linux/Mac OS kan det i vissa fall vara så att du redan har Gnat installerat då dessa program är ganska normala inom Unix-värden.

Här följer ett antal instruktioner för olika operativsystem som sammanställts av olika assistenter vi haft i kursen under åren. Vi hoppas att de fungerar att använda. Om det inte fungerar tar vi gärna emot information om vad som är "fel" (både vad som inte fungerar och gärna tips om hur man fixar till detta).


Sidansvarig: Erik Nilsson
Senast uppdaterad: 2013-01-09