Göm meny
Gäller för: HT24

Inlämningar


Inlämningar i Sendlab

Sendlab är ett system skrivet av UPP-gruppen (Undervisningsgruppen för programmering och programmeringens didaktik) här på Institutionen för datavetenskap för att hantera inlämningar av programmeringsuppgifter. Systemet ser automatiskt till att alla lärare i en kurs får ungefär lika många inlämningar att rätta. Det innebär att det inte är säkert att det är just den person ni redovisat för eller den person som står som ansvarig för er grupp i Webreg som kommer granska er inlämning utan det kan vara vem som helst i lärargruppen.

Pythonuppgifter (Tema 1-3)

Inlämningar för Pythonuppgifter 1-3 behöver inte redovisas innan inlämning.

  • Bifoga en textfil med rättningskoden för varje deluppgift. T.ex. för Pythonuppgift 1 laddar du upp 3 textfiler, en med rättningskoden för 1.1, en för 1.2 och en för 1.3.
  • Hur du använder rättningsskripten står på sidan Pythonuppgifter.

Inlämning görs via Sendlab.

  • Pythonuppgifter lämnas in individuellt. Det betyder att du INTE ska skriva in din labbpartners användarnamn när du lämnar in pythonuppgifter.
  • Tre filer ska lämnas in för varje pythonuppgiftsinlämning. En för varje rättningskod för respektive del. För t.ex. Pythonuppgifter 1 laddar ni upp 3 textfiler, en med rättningskoden för 1.1, en för 1.2 och en för 1.3.

Temauppgifter (Tema 1-6)

Efter att ni redovisat er temauppgift ska temauppgiften lämnas in. Se till att ni gjort ev. ändringar ni blivit ombedda att göra vid redovisningen innan ni skickar in. Om en redovisning inte är markerad som godkänd i Webreg när en lärare ska granska motsvarande inlämning kommer granskningen avbrytas och ni får komplettering.

  • Lämnas in i pargrupp (undantaget tema 1).
  • Se till att lägga till alla medlemmar som varit delaktiga till inlämningen

Ladda upp alla filer som behövs för att köra er kod (även ev. datafiler, etc.).

Inlämningsuppgifter i matematik (Tema 1-3)

  • Matteuppgifterna görs och lämnas in individuellt.
  • Skriv ut uppgifterna och gör dem på pappret och scanna in dem, eller gör dem helt digitalt. OBS! Använd INTE OneNote för digital bearbetning eftersom PDF:erna som kommer exporteras är felaktiga.
  • Inlämning endast som en PDF-fil.
  • Om du scannar sidorna ska de komma i rätt ordning och vara rättvända.
  • Döp filen till dmX_liuid.pdf. Ersätt X med aktuell siffra och liuid med ert LiU-ID. T.ex. dm1_abcde123.pdf.
  • Komplettering kommer ges för felaktigt döpta filer, eller PDF:er med sidor i fel ordning/felvända sidor.

Det är mindre jobb för dig att se till att ett dokument blir korrekt, än för lärarna att rätta till flera dokument och hantera dokument som inte är märkta med namn. Det är därför bra att du får in vanan att se till att dina inlämningar, i denna och andra kurser, går att koppla till dig, gärna både via information i filnamnet, men också i dokumentet.

Komplettering av matteuppgifter

Eventuell komplettering lämnas också in via Sendlab. Lämna in ett PDF-dokument där du för varje felaktigt svar motiverar och förklarar varför det ditt svar var felaktigt. Om samma slags fel gjorts flera gånger, räcker det med att du motiverar/förklarar det en gång.

  • Du ska inte skriva något i stil med “svaret ‘fönsterkuvert ska källsorteras som papper’ är fel för att de ska sorteras som brännbart”
  • Du ska skriva något i stil med “Fönsterkuvert ska inte sorteras som papper eftersom limmet inte löses i återvinningsprocessen, istället slammar de igen de maskiner som används vid återvinningen”.

Inlämningar i Lisam

Följ länken i menyn här på kurshemsidan eller logga in på Lisam, navigera till kursens kursrum och klicka på länken med namnet Inlämningar i menyn. Klicka sedan på den uppgift som du ska lämna in.

Komplettering för missat begreppsseminarium

Om du missar ett begreppsseminarium så skall en kompletteringsuppgift lämnas in i Lisam. Se Seminarier för detaljer.

Rapporter (Tema 4-6)

  • Inlämning av rapporter görs i pargrupp. Döp gruppen till ert pargruppsnamn i Webreg för motsvarande uppgift. Om ni inte gör det blir det svårare för rätt lärare att hitta er och rättning kan dröja. Lägg till alla medlemmar i pargruppen till inlämningen, resultat registreras inte för personer som inte står med på inlämningen.
  • Namn, LiU-ID, kurskod, uppgiftsnamn, datum och sidnummer ska finnas i rapporten.
  • Rapporten lämnas in som PDF.
  • Döp filen till temaX_rapport_gruppnamn.pdf. T.ex. tema4_rapport_a1.pdf.
  • Felaktigt döpta filer kommer inte att rättas (OBS! Med undantag för Tema 4 HT24 då det stod olika instruktioner på olika ställen).

Ni kommer få en av bedömningarna komplettering, 1 poäng, 2 poäng eller 3 poäng på rapporten.

Komplettering och höjning av rapporter

  • Om man får 1 eller 2 poäng vid första inlämningen får man lämna in en komplettering om man vill försöka få högre bedömning. Ta kontakt med den lärare som rättat er rapport så att hen kan låsa upp er inlämning i Lisam (genom att markera den för komplettering).
  • Om man får komplettering vid första inlämningen är det den första godkända bedömningen som gäller. Dvs. om ni vill ha 2 eller 3 poäng, se till att det ni skickar in som komplettering uppfyller kraven för detta.

Sidansvarig: Johan Falkenjack
Senast uppdaterad: 2024-07-26