Göm menyn

SC (Student Communication Client)Studentklienten "SC" (Student Communication Client) används i datortentasystemet som ett gränssnitt för tentanden att kommunicera frågor och uppgiftslösningar till examinatorn. Examinatorn kan kommunicera svar, betyg m.m. till tentanden.

I vissa kurser används SC även för uppgiftsinlämning under kursens gång (exempelvis inlämning av laborationsuppgifter eller liknande).

Hur startar man SC?

OBS! Om du sitter på en egen dator behöver du först starta ThinLinc och koppla upp dig till skolans datorer. OBS!

När du sitter på skolans datorer (eller har kopplat upp dig till dessa med ThinLinc från din egna dator) startar du en terminal och köra följande kommando:

/courses/TDDD11/SC/smeagol

Notera att man kan bara starta SC i tidsintervallet 07:00 - 21:00.
För kurser som använder SC för uppgiftinlämningar även utanför tentor/duggor kommer det gå att logga in i SC under hela kursens gång för att lämna in dessa uppgifter.

Hur ställer man frågor i SC?

Klicka på "Ställ Fråga"/"Send Question". Välj vilken uppgift som din fråga handlar om, eller "Allmänt"/"General" om det inte är en uppgiftsspecifik fråga. Klicka sedan på "Skicka"/"Send". Frågan kommer läggas i kö och besvaras av kursledningen. Observera att det endast är under tenta och "P-pass" som dessa frågor svaras på. Övrig tid kontaktar du din assistent via mail.

Hur skickar man in uppgifter i SC?

Klicka på "Skicka Uppgift"/"Send Assignment". Välj vilket uppgiftsnummer som gäller och "bifoga" de filer som du vill lämna in. Om vi behöver kompilera ditt program, tänk på att skicka med alla filer som behövs för att ditt program skall gå att kompilera.

Uppgiftsnummer för de olika uppgifterna finns på din kurshemsida.

Om det är en "LIVE"-rättad tenta så kommer det dröja en liten stund innan uppgiften rättas men du får sedan svar. Om rättning sker i efterhand får du vänta på rättning precis som på en vanlig papperstenta.

Hur avslutar man SC?

Klicka på "Avsluta klient" längst ner till höger (eller "kryssa ner" rutan).


Sidansvarig: Torbjörn Jonsson
Senast uppdaterad: 2023-01-02