15 oktober – Presentation

Hej!

Mitt namn är Hanna Sterneling, läser tredje året på Civilingenjörsprogrammet Informationsteknologi, och jag tilldelades Wilkes Stipendiet för nästan exakt ett år sedan. I och med detta har jag fått äran att åka på en konferensresa till Houston  tillsammans med Inger Erlander Klein. Innan vi beger oss mot Texas och Grace Hopper konferensen är vi först på besök i Atlanta Georgia.

resized

Jag på Amsterdams flygplats Schiphol i väntan på flyget till Atlanta

Vi kom fram till Atlanta klockan ca 14:30 lokal tid igår och det första jag fick lära mig om Atlantas flygplats är att den är “The worlds busiest”. Så när vi klev av flyget fick vi först gå ungefär 10-12 minuter i en tom korridor. När vi anländer till Customs fick vi sedan köa i drygt en timme innan det blev vår tur att intervjuas. Allt verkade gå bra till vi kom på att vi glömt en frukt i väskan. Kontrollanten var trevlig men man (dvs. jag) har sett tillräckligt mycket på tv-program om U.S. för att bli ordentligt nervös. Han berättar lugnt att när vi hämtat våra väskor kommer en “officer” och hämtar oss för att vi ska kunna göra oss av med frukten på ett säkert sätt. Vid basagebandet såg vi att vi skulle behöva köa också för att komma ut. Men i och med att vi blev inplockade för ytterligare en kontroll kunde vi ta gräddfilen direkt till utgången. När vi kom ut blev vi upphämtade av Ingers kompis tillika vår värd för de dagar vi ska spendera i Atlanta. I bilen från flygplatsen på väg till området Chamblee fick jag som första gångs besökare i USA försöka smälta allt som hänt hittills. Vart jag tittade var det stora bilar och lastbilar. Vi åkte förbi inte mindre än fyra blinkande polisbilar. När vi svänger in vid området där vi ska bo ser vi början till Halloween dekorationer i var och varannan trädgård och den amerikanska flaggan vajar på nästan varje tomt.

img_20161015_164400

img_20161015_165127

Spindlar errwhere

img_20161015_165336

 

För att ni riktigt ska förstå vart ribban ligger vad gäller min fascination för allt det amerikanska kan jag visa några bilder jag tagit för att visa min familj…

 

img_20161015_171938 img_20161015_171929

 

 

Nu drar vi och spenderar lite dollars. Hörs senare!