10e och 11e januari – Apple och hemresa

Vi började dagen med ett studiebesök på Apple, guidade av John som jobbar på webkit där och doktorerade vid Linköpings universitet. Det var mycket hemlighetsmakeri, man fick inte ta fotografier inne i Apple Campus men utanför tog vi några på den berömda skylten.

DSC_0391

Vi fick utsidan (tyvärr inte insidan) av både designlabbet, där de gör alla prototyper av hårdvaran, och human interaction-labbet. Vi fick även gå i en korridor som sammanlänkade de två husen som inte fanns från början men som specialbeställdes av Steve Jobs och gå runt på deras innergård som också var hem åt en massa ekorrar. Vi fick även möjlighet att shoppa i den speciella butiken där, den enda Apple Store i världen som även säljer saker som Apple-tröjor och Apple-kaffekoppar etc.

DSC_0382

Sedan var det dags att åka till flygplatsen. Väl där var det en hel del krångel med biljetterna som vi bokat om igår men det löste sig tillslut. Dessutom visade det sig att maten som vi trodde vi hade specialbeställt igår inte alls var beställd. Så de hade ingen mat alls på planet vi kunde äta, utan vi fick köpa med oss saker på flygplatsen och ta med. Det är långt ifrån optimalt att ta med sig mat när man ska flyga i 11 timmar men det fick gå. Den här flygresan var den värsta, jag hade av någon anledning jättesvårt att sova och när man flyger över natten och med klockan så är det ganska bra att sova. Men till slut landade vi i Frankfurt och halvsprang tvärs över hela flygplatsen och hann precis fram tills de började borda planet. När vi äntligen landade i Sverige var det jättemärkligt att se all snö och framför allt var det rätt jobbigt att hantera en temperaturskillnad på 45 grader och tidsskillnad på 11 timmar på mindre än en vecka.

Arlanda

Arlanda

Tåget var självklart 70 minuter sent från Stockholm men när vi kom hem var det underbart att få ta en dusch, dricka svenskt vatten, träffa min sambo och krypa ner i min egen säng för några välbehövliga timmars sömn. Och för er som undrar så gick tentan dagen efter bra, tenta-p på Hawaii är att rekommendera!

Den här resan har varit helt fantastisk och att få blogga om den i efterhand har fått mig att komma ihåg och uppskatta många saker. Jag hoppas att ni är några som läst bloggen och uppskattat den! Tack för den här gången!

//Sara