Göm menyn

Om Webreg

Webreg är ett verktyg som låter studenter anmäla sig till labbar och även håller reda på deras resultat. Denna sida innehåller svar på några ofta förekommande frågor om Webreg. Du hittar inloggningen här: https://www.ida.liu.se/webreg/.

Vad är skillnaden mellan att registera sig och att anmäla sig till labbar?

Registering är en formell process som ger dig rätt att delta i undervisningen. Det innebär att man måste kontrollera att det finns platser i kursen, samt att du uppfyller förkunskapskraven. Att anmäla sig till labbar i Webreg är ett mer informellt sätt att dela in studenter i labbgrupper och hålla reda vilka som är aktiva i kursen. I normala fall måste du registera dig innan du kan anmäla dig till labbar. Om du har frågor om registering, kontakta din studievägledare.

Varför kan jag inte logga in?

Du måste ha ett IDA-konto för att kunna använda Webreg. Ditt IDA-konto har samma användarnamn som ditt LiU-ID och initialt också samma lösenord. Ditt LiU-id måste vara fullvärdigt, temporära LiU-ID har inte åtkomst alls. Ditt IDA-konto kommer att aktiveras arbetsdagen efter du har aktiverat ditt LiU-ID.

För att få ett IDA-konto måste du också registera dig på en IDA-kurs eller på ett IDA-baserat program. Om du redan har ett LiU-ID kommer ditt IDA-konto att aktiveras arbetsdagen efter du registrerat dig på en IDA-kurs.

Du kan kontrollera om ditt IDA-konto är aktiverat genom att försöka använda andra IDA-tjänster, t.ex. kan du försöka logga in i våra PUL, eller använda den webbaserade filtjänsten Drall. Om problemet verkar vara relaterat till ditt lösenord, pröva att ändra lösenordet till ditt LiU-ID. Det nya lösenordet kommer att fungera till ditt IDA-konto senast nästa dag. Om inget annat hjälper, kontakta IDA:s helpdesk.

Varför kan jag inte se mina kurser när jag loggat in?

Du kan endast se de kurser du är registrerad på. Om du registrera dig på en kurs kommer den att synas i Webreg nästa arbetsdag. Observera att sen anmälan kan fördröja kursregistreringen ytterligare. Se alltid till att registrera dig i tid.

Varför kan jag inte anmäla mig till labbar?

Vissa kurser kräver att du är registrerad innan du får anmäla dig till labbar. Det kan också vara så att sista dagen för att anmäla sig har passerat. Om du har problem med att anmäla dig till labbar, kontakta någon av assistenterna i kursen, eller examinator.

Sidansvarig: Webmaster
Senast uppdaterad: 2013-01-25