Hide menu

TDDD49 Programming C# and .NET

All Messages18/12 ‑12  Ytterligare inlämningstillfälle, 7-10 januari 2013
 

Jag kommer att granska och rätta labbar mellan 7-10 januari så det är bara att göra färdigt och lämna in. Ha en god helg och välkomna tillbaka. Många av de resultat som lämnats in är både bra och vackra. Det kan bli en del fina material till utställningen v16/v17 på Länsmuseum. Ta gärna den chansen att bli klara. God jul och gott nytt!


03/12 ‑12  Utställningen bestämd till vv16 och v17.
 

Vi har fått möjlighet att göra en utställning kring konst och kod under v16-v17 på Länsmuseum och jag hoppas det kan inspirerar er att fixa lite mer med framförallt Lab 3 för detta. För de som är intresserade, ta gärna chansen att göra något vackert och rikt att visa upp. Jag planerar även att vi gör en lokal utställning i januari runt Cafe java med resultaten men det stora draget då vi förstås också vill skapa uppmärksamhet kring det man kan gör a med kod.

För båda eventen kommer jag förstås varar tvungen att välja ut bidrag ur kursen och detta samtidigt givetvis med samtligas godkännande. Självklart har detta inget med att bli godkänd på kursen att göra utan är bara något som kan göra kursen rioligare och som dessutom kan verka för att fler kan få upp ögonen för programmering och förstå mer om kod.


13/11 ‑12  Nu rullar kursen på och det är bara att återkomma med frågor om förtydligande till mig på mail kring labbar.
 

Som jag sa idag på föreläsningen är det ok att använda externa komponenter som http://wpftoolkit.codeplex.com/ för att t.ex. få till en colorpicker. Det är även ok att begränsa uppgiften, t.ex. mängden färger man kan välja till. Man kan även använda Blend och tydligt Inkscape för att generera shapes i XAML som man kan använda t.ex. i labb 2 och 3 vilket är perfekt. Sedan kan man t.ex med slumpen förändra dessa shapes i sitt program så att man får variation i utseende från samma grundshape.

En fråga jag fick gällde fördelningen av tid mellan labbarna, 1 2 och 3. Här ska man nog förvänta sig att merparten av de ca 100 timmar egen programmeringstid som kursen omfattar ligger i labb 2 och 3.

Jag kommer att börja rätta era labbar nu via forumet. Tänk på att för Labb 2 ska ni även demonstrera för assistent i PUL på tillgänglig tid.

För att hitta kod som hjälp för era prorgam kan ni t.ex även titta på : http://code.msdn.microsoft.com/. Jag lägger till den till litteratur webbsidan.

Vänligen Erik


31/10 ‑12  You can now sign in to webreg by clicking here.

29/10 ‑12  Course starts Thursday Nov. 1 at 10.15-12 and is given in Swedish, it just the materials that is in English.

29/10 ‑12  Labs are set to go. Please report anything you think is odd to the examiner, even spelling misstilikakis.


Page responsible: Sahand Sadjadee
Last updated: 2010-02-23