Hide menu

Industrial Project Management

Lectures:

30h och internat 3 heldagar.

Recommended for

Alla.

The course was last given:

VT 2000.

Goals

Kursen bygger på växelverkan mellan teori och praktik och deltagarnas aktiva engagemang. Den syftar till att:
1. Ge insikt om och perspektiv på kunskapsbildningen inom projektledningsområdet, och dess tillämpningar. Det forutsätter välplanerade litteraturstudier, reflektioner och deltagande i tentamen.

2. Eget projektarbete inom ett specialområde av effektiv projektledning avrapporterat i form av uppsats. Det är en fördel om detta arbete kan utgå från och bearbeta erfarenheter av pågående eller avslutat industriellt projekt inom berörda företag.

3. Ökad förmåga att omsätta teoretisk kunskap i handling och praktik, att delta i industriella projekt under osäkerhet, komplexitet och krav på tvärfunktionellt samarbete. Det föurtsätter aktiv medverkan i kursens övning i samspel, kommunikation och ledarskap, och att deltagarna därvid vinnlägger sig om ödmjukhet, generositet och vilja att lyssna och stödja andra.

Contents

Modern industriell projektledning handlar i hög grad om interdisciplinär, internationell verksamhet, vare sig det rör sig om leveransprojekt, utvecklings- eller upphandlingsprojekt.

Kursen kommer att bygga på deltagarnas egna aktiviteter, liksom exempelvis kursen TQM och lärande organisationer. Den kall ge förståelse av organisation, ledning och styrning av olika typer av industriella projekt och förmedla insikt om samspelet mellan projekt och företagets basorganisation, och hur detta påverkar möjligheter att nå projektmål och generera långsiktigt organisatoriskt lärande. Avsikten är dels att göra en rejäl fördjupning i litteraturen om projektledning och projektledningsproblem (inklusive de klassiska "planning disasters"), dels att ha en nära koppling till praktiken genom att ta avstamp i aktuella industriprojekt inom regionen. Här kommer vi också att vända oss till PMEX-deltagarna, och bjuda hit några av dem liksom andra aktiva projektledare.

Literature

Meddelas vid planeringsmötet.

Teachers

Christian Berggren, Jonas Söderlund, Vivian Vimarlund.

Examiner

Christian Berggren

Schedule

Planeringsmöte 6 april. Ett kurstillfälle per vecka i vecka 18, 20, 22, 24.
Vilka dagar och tidpunkter kursen ska äga rum dessa veckor bestäms vid planeringsmötet, liksom fortsättning av kursen under höstterminen.

Examination

Litteraturtentamen. Projektarbete i form av uppsats. Artikelreferat och reflektioner.

Credit

5 credits

Comments

Deltagarna är begränsade i antal eftersom kursen innehåller vissa moment där antalet deltagare ej får vara för stort.

Kursen ges i samarbete med Santa Anna IT Research Institute.


Page responsible: Director of Graduate Studies