Hide menu

Industrial Project Management

Lectures: 8X4 t and heldagar.

Recommended for:

Alla.

The course last ran:
Våren 97.

Goals:

Prerequisites:
Inga.

Organization:
Deltagarna är begränsade i antal eftersom kursen innehåller vissa moment där antalet deltagare ej får vara för stort. 80% närvaro krävs för att få poäng.

Contents:
Modern industriell projektledning handlar i hög grad om interdisciplinär, internationell verksamhet, vare sig det rör sig om leveransprojekt, utvecklings- eller upphandlingsprojekt.

Kursen kommer att bygga på deltagarnas egna aktiviteter, liksom exempelvis kursen TQM och lärande organisationer. Den skall ge förståelse av organisation, ledning och styrning av olika typer av industriella projekt och förmedla insikt om samspelet mellan projekt och företagets basorganisation, och hur detta påverkar möjligheter att nå projektmål och generera långsiktigt organisatoriskt lärande. Avsikten är dels att göra en rejäl fördjupning i litteraturen om projektledning och projektledningsproblem (inklusive de klassiska "planning disasters"), dels att ha en nära koppling till praktiken genom att ta avstamp i aktuella industriprojekt inom regionen. Här kommer vi också att vända oss till PMEX-deltagarna, och bjuda hit några av dem liksom andra aktiva projektledare.

Literature:

  • Loch, D (1996) The Essentials of Project Management.
  • Engwall, M (1995) Jakten på det effektiva projektet.

Teachers:
Christian Berggren and guest speakers.

Examiner:
Christian Berggren, tf professor industrial organization.

Schedule:
Preliminary week 16 to 22, 1999.

Examination:
Muntlig examination.

Credit:
5 credits.

Comments:
Are you interested in such a course? Make a preliminary registration for it.

The course might be given in Swedish.


Page responsible: Director of Graduate Studies