Göm menyn

725G92 Problemlösning och programmering

Examination


I kursen ingår följande examinationsmoment:

DAT1 1 poäng

LAB1 5,5 poäng

UPG1 1 poäng

Så fort betyg förts in på UPG1 eller DAT1 är det inte möjligt att höja detta betyg. Inga omtentor är tillåtan på FilFak.

Under kursens gång finns ett antal tillfällen för UPG1. Första gången man blir godkänd på ett sådant tillfälle sätts betyget (G/VG) direkt på UPG1. Om betyget är VG sätt detta även direkt på DAT1.

Om man redan fått G på UPG1 och vid nästa tillfälle en sådan "tenta" går får resultatet VG förs detta VG in på DAT1 istället.

Om student som fått G på UPG1 vill föra in G även på DAT1 är detta ok, men studententen får då aktivt meddela detta till examinator (via mail).

Då tentor för DAT1 påbörjats (januari och framåt) kommer resultat på en sådan att rapporteras in direkt på DAT1 (oavsett betyg G eller VG). Om studenten inte fått godkänt betyg inrapporterat på UPG1 vid detta tillfälle förs samma betyg som på DAT1 in på UPG1.

SLUTBETYGET sätts till samma betyg som DAT1.

Slutbetyget förs in i LADOK något senare än de övriga momenten då det finns en del administrativa rutiner i samband med införande av resultat i LADOK. Räkna med ca en vecka senare än sista momentet (åtminstone).

Om du undrar om saker gällande resultat i LADOK är det kursadministratören du skall kontakta.

Regler för examinering av datorlaborationer vid IDA

Datorlaborationer görs i grupp eller individuellt, enligt de instruktioner som ges för en kurs. Examinationen är dock alltid individuell.

Det är inte tillåtet att lämna in lösningar som har kopierats från andra studenter, eller från annat håll, även om modifieringar har gjorts. Om otillåten kopiering eller annan form av fusk misstänks, är läraren skyldig att göra en anmälan till universitetets disciplinnämnd.

Du ska kunna redogöra för detaljer i koden för ett program. Det kan också tänkas att du får förklara varför du har valt en viss lösning. Detta gäller alla i en grupp.

Om du förutser att du inte hinner redovisa i tid, ska du kontakta din lärare. Då kan du få stöd och hjälp och eventuellt kan tidpunkten för redovisningen senareläggas. Det är alltid bättre att diskutera problem än att, t.ex., fuska.

Om du inte följer universitetets och en kurs' examinationsregler, utan försöker fuska (t.ex. plagiera, använda otillåtna hjälpmedel eller ej godkända AI-baserade assistenter) kan detta resultera i en anmälan till universitetets disciplinnämnd. Konsekvenserna av ett beslut om fusk kan bli varning eller avstängning från studierna.

Policy för redovisning av datorlaborationer vid IDA

För alla IDA-kurser som har datorlaborationer gäller generellt att det finns en bestämd sista tidpunkt, deadline, för inlämning av laborationer. Denna deadline kan vara under kursens gång eller vid dess slut. Om redovisning inte sker i tid måste, den eventuellt nya, laborationsserien göras om nästa gång kursen ges.

Om en kurs avviker från denna policy, ska information om detta ges på kursens webbsidor.


Sidansvarig: Torbjörn Jonsson
Senast uppdaterad: 2017-11-12