Göm menyn

TDIU20 Objektorienterad programmering

Föreläsningar på distans


Föreläsningar på distans

Föreläsningar på distans hålls via Zoom (en videokonferensmjukvara). Se därför till att du har tillgång till en dator som kan spela ljud. Om du vill ha möjlighet att ställa frågor muntligt behöver du också ha en mikrofon.

Ungefär 15-20 minuter innan föreläsningen kommer ni att få ett mail som innehåller ett så kallat mötes-id, en nio eller tiosiffrig kod, via e-post till er studentmail. Detta ID använder ni i Zoom-programmet för att ansluta till föreläsningen.

Se till att ladda ner och installera Zoom innan första föreläsningen för att undvika strul. Mer instruktioner finns på LiU:s supporthemsida. Zoom finns tillgängligt för Windows, Mac OS, Linux (Debian och Ubuntu bland annat), Android och IOS med flera.

Om du har frågor under föreläsningen, använd "Raise Hand" funktionen i Zoom. Skriv din fråga i chatten och tryck sedan på "Raise Hand" knappen för att få uppmärksamhet. Föreläsaren kommer ta paus för att läsa upp och besvara inkomna frågor när det är lämpligt. Om du vill ställa din fråga via mikrofon, skriv det i ditt chattmeddelande. Om du ställer frågor via mikrofon är det extra viktigt att du har hörlurar och sitter i en tyst miljö.

Det här sättet att ge föreläsningar är fortfarande nytt för oss alla och vi hoppas därför att vi kan hjälpa varandra så gott som möjligt för att få det att fungera bra! Var respektfulla och försök att inte skriva i Zoom chatten i onödan. Om någon inte beter sig på ett lämpligt sätt kan denna person bli borttagen från live streamen.

Det är inte tillåtet att spela in våra föreläsningar.


Sidansvarig: Eric Ekström
Senast uppdaterad: 2022-01-06