Göm menyn

TDIU08 Problemlösning och programmering

Kursinformation


Kursen är ny för i år och vi kommer att gradvis fylla ut kurshemsidan med information. Nedan kommer lite översiktlig kursinformation.

Upplägg

Kursen går över två perioder. I första perioden behandlas programspråket Ada och fokus ligger på problemlösning med programmering som verktyg. I andra perioden introduceras programspråket C++ och fokus ligger på syntax och mer övning i imperativ programmering.

Kursen innehåller föreläsningar där programspråksmässiga verktyg presenteras. Föreläsningarna skall bädda inför de laborationer som också ingår i kursen. För att få ytterligare övning på det material som behandlas på föreläsningar finns även lektioner. Lektionerna fungerar som ett diskussionforum där läraren presenterar ett problem som sedan skall lösas i grupp.

Kursinnehåll Ada

I första perioden avverkas sju laborationer. Följande områden behandlas: In- och utmatning, kontrollstrukturer, problemlösning med flödesscheman, underprogram, datastrukturer, paket (separata moduler), rekursion och pekare. Laborationen som behandlar pekare och länkade listor hamnar dock i andra perioden. Kursens ada-del examineras med en obligatorisk dugga (görs på dator). Även laborationsserien är ett examinationsmoment.

Kursinnehåll C++

I andra perioden genomförs fem laborationer i C++. Laborationerna repeterar de delar som togs upp i Ada, dessutom tillkommer filströmar. C++-delen av kursen examineras med en datortentamen. Laborationerna i C++ är även dessa ett examinationsmoment.

Sidansvarig: Torbjörn Jonsson
Senast uppdaterad: 2018-08-09