Göm menyn

TDDE22 Datastrukturer och algoritmer

Installera Eclipse på egen dator

Ett alternativ till thinlinc är att installera eclipse på din egen dator så att du kan köra lokalt. Föredelen med detta är tvådelad:
  • Du behöver inte ha tillgång till internet medans du jobbar.
  • Du kan jobba även om det skulle vara strul med LiU:s system.

Det finns ett par olika verktyg för att överföra filer, t.ex. Git och dropbox. Git kommer vi att prata om under projektet i kursen och är nog inte värt att lära sig precis i början. Dropbox är frivilligt att använda. Ett okomplicerat sätt att överföra filer är att bifoga dem i ett mail. Då rekommenderas att man exporterar sitt eclipse-projekt som en zip-fil och bifogar den istället för att ta filerna en i taget. Man kan sedan importera projektet i eclipse på LiU:s system.

För att ladda ner eclipse kan du gå direkt till www.eclipse.org

Därefter trycker du på knappen "Download" uppe till höger. Du får därefter en länk till nedladdningen som är specifikt för ditt operativsystem.

I de flesta fallen skickas en JDK med i Eclipse, men det kan variera mellan versioner, och även bero på vilket system du installerar på.

Du kan använda java 15 i kursen, men tidigare versioner (så långt bak som java 11) fungerar också. På LiU's SU-system körs java 11.

Om du får problem med JDK, tydliga tecken på detta är att Eclipse inte installerar, eller inte fungerar alls efter installation, kan det vara lämpligt att installera JDK manuellt. Se denna sida.


Sidansvarig: Magnus Nielsen
Senast uppdaterad: 2021-09-09