Göm menyn

TDDE10 Objektorienterad programmering i Java

Installera Eclipse på egen dator

Ett alternativ till thinlinc är att installera eclipse på din egen dator så att du kan köra lokalt. Föredelen med detta är tvådelad:
  • Du behöver inte ha tillgång till internet medans du jobbar.
  • Du kan jobba även om det skulle vara strul med LiU:s system.
Det finns dock en stor nackdel som man måste ta hänsyn till.
  • Du kommer behöva överföra din kod till LiU:s system när du skall redovisa. Detta eftersom redovisning sker på våra maskiner och med skriptet send_lab.

Det finns ett par olika verktyg för att överföra filer, t.ex. Git och dropbox. Git kommer vi att prata om under projektet i kursen och är nog inte värt att lära sig precis i början. Dropbox är frivilligt att använda. Ett okomplicerat sätt att överföra filer är att bifoga dem i ett mail. Då rekommenderas att man exporterar sitt eclipse-projekt som en zip-fil och bifogar den istället för att ta filerna en i taget. Man kan sedan importera projektet i eclipse på LiU:s system.

För att ladda ner eclipse kan du gå direkt till www.eclipse.org

Därefter trycker du på den orangea knappen "Download". Du får därefter en länk till nedladdningen som är specifikt för ditt operativsystem.

I samband med installationen bör du även få förfrågan att installera en JDK (Java Development Kit) som behövs för att t.ex. utveckla och kompilera java-program.

Du kan använda java 11 i kursen, men tidigare versionen (så långt bak som java 7) fungerar också.

Sidansvarig: Erik Nilsson
Senast uppdaterad: 2019-02-04