Göm menyn

TDDD44 Problemlösning och programmering

Examination


Examinationsmoment

Kursen rapporteras i fyra obligatoriska moment och upp till två frivilliga moment. Det moment som ingår är:

  • LAB2 - Laborationer (Ada).
  • DAT2 - Datortentamen (Ada).
  • PRA1 - Miniprojekt (Ada).
  • UPG3 - Frivillig projektuppgift (Ada).
  • LAB3 - Laborationer (MatLab).
  • UPG2 - Frivillig labuppgift (MatLab).
De frivilliga momenten rapporteras detta år med betyg G om man gjort labserien i MatLab respektive miniprojektuppgiften i Ada klar i tid. Man kan alltså få G på en av dessa om man gör det ena momentet klart i tid.

Betygsättningen i kursen baserar sig i första hand på tentabetyget (DAT2), men de delar som ingår i andra perioden av kursen (efter tentan) påverkar betyget enligt följande formel:

Slutbetyg = max(3, min("betyg på DAT2" + "antal betyg G i kursen" - 4, 5))

Tentamensregler

Regler m.m. angående tentamen återfinnes under "Tentainformation" i menyn till vänster.

Regler kring datorlaborationer

Vi hänvisar här till IDAs almänna regler kring datorlaborationer:

Regler för examinering av datorlaborationer vid IDA

Datorlaborationer görs i grupp eller individuellt, enligt de instruktioner som ges för en kurs. Examinationen är dock alltid individuell.

Det är inte tillåtet att lämna in lösningar som har kopierats från andra studenter, eller från annat håll, även om modifieringar har gjorts. Om otillåten kopiering eller annan form av fusk misstänks, är läraren skyldig att göra en anmälan till universitetets disciplinnämnd.

Du ska kunna redogöra för detaljer i koden för ett program. Det kan också tänkas att du får förklara varför du har valt en viss lösning. Detta gäller alla i en grupp.

Om du förutser att du inte hinner redovisa i tid, ska du kontakta din lärare. Då kan du få stöd och hjälp och eventuellt kan tidpunkten för redovisningen senareläggas. Det är alltid bättre att diskutera problem än att, t.ex., fuska.

Om du inte följer universitetets och en kurs' examinationsregler, utan försöker fuska (t.ex. plagiera, använda otillåtna hjälpmedel eller ej godkända AI-baserade assistenter) kan detta resultera i en anmälan till universitetets disciplinnämnd. Konsekvenserna av ett beslut om fusk kan bli varning eller avstängning från studierna.

Policy för redovisning av datorlaborationer vid IDA

För alla IDA-kurser som har datorlaborationer gäller generellt att det finns en bestämd sista tidpunkt, deadline, för inlämning av laborationer. Denna deadline kan vara under kursens gång eller vid dess slut. Om redovisning inte sker i tid måste, den eventuellt nya, laborationsserien göras om nästa gång kursen ges.

Om en kurs avviker från denna policy, ska information om detta ges på kursens webbsidor.


Sidansvarig: Torbjörn Jonsson
Senast uppdaterad: 2013-08-13