Göm menyn

TDDC66 Datorsystem och programmering (4 hp)

Välkommen till Datorsystem och programmering! Kursen ges under första perioden av höstterminen för förstaårsstudenter på D- och U-programmen. Syftet är att träna på användningen av våra datorsystem och att ge en introduktion till programmering. Detta fortsätter vi sedan med i nästa kurs. Denna kurs består dock av följande delar:

  • Datorsystem: I den här delen av kursen kommer ni att få en praktisk introduktion till användningen av Unix och de datorsystem som vi kommer använda för laborationer i så gott som alla kurser på IDA. Som en praktisk tillämpning kommer ni också att få provsmaka några programmeringsspråk.
  • Programmering: Denna del av kursen ger en introduktion till hur man utvecklar datorprogram. Vi kommer att använda programspråket Python och detta moment fortsätter sedan i kursen TDDD73 Funktionell och imperativ programmering i Python.

Kursen ges av avdelningen Artificiell intelligens och integrerade datorsystem (AIICS).


Nyheter


2016-08-16 Info LiTHe kods kodstugor
LiTHe kod har under höstterminen tre kodstugor och en introträff om man är intresserad av att få extra labbtillfällen där man kan få hjälp eller fråga om helt andra saker. De preliminära datumen som vi har fått är höra är att introträffen är den 13/9 17:00-20:00 och kodstugorna den 20/9, 27/9 och 4/10 klockan 17:00-21:00. För mer information hänvisar vi till deras hemsida: LiTHe Kod.
/Erik
2016-08-15 Info Årets kursomgång
Nu är kurswebben uppdaterad med aktuell information om vad som händer hösten 2016. /Peter

Föregående kursomgångs nyheter


Sidansvarig: Peter Dalenius
Senast uppdaterad: 2016-08-16