Göm menyn

TDDC30 Programmering i Java, datastrukturer och algoritmer

Extra övning

För att bli riktigt duktig på programmering så finns det inget substitut för övning. Dock kan det bli lite torrt att bara öva på specifika, snävt avgränsade saker, och en del aspekter av programmering såsom problemlösningsförmåga och kreativitet är svåra att "öva" i ordets traditionella.

Med detta i åtanke har jag här samlat några länkar till intressanta saker man kan använda sig av Java till, utöver kursens ordinarie ramar.

 • Project Euler, ett antal intressant problem modell mindre, god övning i problemlösning. Från hemsidan:

  Project Euler is a series of challenging mathematical/computer programming problems that will require more than just mathematical insights to solve. Although mathematics will help you arrive at elegant and efficient methods, the use of a computer and programming skills will be required to solve most problems.

 • libGDX, ett ramverk för spelutveckling i Java. Från hemsidan:

  Libgdx is a Java game development framework that provides a unified API that works across all supported platforms.

  I skrivande stund är "supported platforms" från hemsidan bland annat Windows, Linux, Max OS X, Android, iOS, BlackBerry

  Jag har även skrivit ett enkelt exempel-spel med libGDX, ni kan ladda ner det här (Skärmdump) och köra det både på datorn eller på en Android-mobil, om ni installerat Android-SDK't enligt konstens alla regler. Information om hur det görs finns på libGDX hemsida.

  Spelutveckling överlag är givetvis ett stort område, men oerhört mycket information finns tillgängligt för den som är villig att experimentera och söka lite.

 • Android-mobiler använder sig av en variant av Javas virtuella maskin kallat Dalvik, så den som är intresserad kan ganska lätt ge sig på att utveckla appar till Android med hjälp av Android SDKet.
 • Ni kan givetvis alltid se till kurslitteraturen och de övningsuppgifter som föreslås under "Föreläsningar", eller använda Swing för att uveckla egna desktop-program.

Sidansvarig: Jonas Lindgren
Senast uppdaterad: 2014-03-02