Göm menyn

TDDB18 Programmering i Ada, grundkurs

Ht1 2009-HT1


Senaste nytt...


17/8  Gruppindelat schema utlagt ...
 

Nu ligger det ett gruppindelat schema på kurshemsidan. Mer information om deadlines m.m. på första FÖ.

OBS! Det är viktigt att ni kollar på schemat som ligger på dessa kurshemsidor. Det som ligger ute på schemaserverna innehåller felaktigheter och dessutom är det inte samma schema för alla labgrupper i kursen.

OBS! Hemarbetstiden är inte försumbar vad det gäller laborationerna i denna kurs.


17/8  Lösenord till IDA:s datorer ...
 

Lösenordet för att komma in på IDA:s datorer skall vara detsamma som ni har för att komma in i studentportalen (enligt vad jag har fått veta). Lite speciellt är (som ni kanske vet) att lösenordsbyten inte slår igenom direkt överallt på hela universitetet. Det kan ta en dag eller två.

Om ni har problem med lösenord/inloggningar skall ni ta kontakt med ZENIT i första hand.


17/8  "Kort" information om kursstarten ...
 

Hejsan.

Jag har nu lagt upp det väsentligaste för att ni skall kunna köpa böcker m.m. Ett mail har också skickats ut till er som är registrerade på kursen (de som finns med på den centralt administrerade e-postlistan TDDB18-HT2009@student.liu.se).

Vi kör igång direkt med laborationer och det kommer att vara så kallade "mjuka" deadlines som ger bonutid på tentan redan i slutet av första veckan. Ni kommer att anmäla er till laborationerna (gruppindelning) på första FÖ. Ni skall laborera i grupper om två så det kan vara bra att leta reda på någon att boka upp sig med på anmälningslistorna.

OBS! I denna kurs är det MYCKET lämpligt att arbeta med någon som är "lika bra" som en själv. I annat fall är det MYCKET stor risk att man missar det som krävs för att klara tentan och därmed blir det strul. Försök därför finna någon som är lika bra eller sämre än er själva att ha som labkamrat.

Det finns ingen obligatorisk närvaro på de labpass som finns i kursen. Dock skall alla laborationer redovisas på labtid.

De dealines som kommer att finnas i kursen finns på det gruppindelade schema som ligger på dessa kurshemsidor. Där kan det vara bra att kolla vilken grupp som passar just dig bäst tidsmässigt också (innan ni anmäler er till labgrupperna).

Då det enligt rykte är så att klasserna är väldigt olika i storlek gör vi en lite speciell uppdelning i denna kurs. Vi kommer att köra två klasser med ca 22 personer per klass. Klassen är sen uppdelad i två labgrupper (ni väljer själv grupp på första FÖ) om 5-6 labpar.

OBS! LÄS KURSINFORMATIONEN. Där står det mesta som behövs.

M.v.h. /Torbjörn (examinator)Sidansvarig: Torbjörn Jonsson
Senast uppdaterad: 2009-08-17