Göm menyn

729G28 Webbprogrammering och databaser

Projekt-tips


Tips för att komma igång med projektet i Webprogrammering och databaser.

  1. Om du inte redan har en mapp som heter www-pub på toppnivå på ditt studentkonto, skapa den.
  2. Sätt rättigheterna på din hemkatalog och www-pub så att alla kan läsa och skriva, till exempel genom att i ett terminalfönster/console skriva chmod 777 www-pub och cd .. följt av chmod 777 dittliuid.
  3. Hämta projektfilerna (från kurshemsidan, labbar), packa upp dem med archive-hjälpmedlet (som öppnas när du klickar på den hämtade zip-filen eller direkt när du hämtar, beroende på din webbläsare) och lägg filerna i www-pub.
  4. Använd en webbläsare för att gå till filen home.php genom att ange adressen www-und.ida.liu.se/~dittliuid/home.php.
  5. Undersök sedan filerna genom att öppna dem med en texteditor och läsa koden. Börja med home.php (notera att filen har ändelsen php för att du ska lägga till php-kod i den, i dagsläget innehåller den ingen php).
  6. Om du aldrig kodat HTML eller CSS förr börja med att titta på codeAcademys eller W3C's urval av HTML/CSS tutorials (se länk från projektsidan), och försök förstå home.php, main.css och bootstrap_themed.css. (den sistnämnda filen ser väldigt rörig ut eftersom den saknar radbrytningar. Sök i den efter de tags du är intresserad av.) Prova gärna att skapa den statiska delen av sidan så som du vill ha den (använd statisk text för att exemplifiera sådant som sedan ska bli dynamiskt).
  7. Gå sedan vidare till php, titta på connectdb.php och team.php. Läs tutorials om php.


Sidansvarig: Eva Ragnemalm
Senast uppdaterad: 2017-10-06