[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]

(none)

Information om O- och P-uppgifter

Information om O-uppgifter och duggor

Under höstterminen kommer det att finnas möjlighet att göra de O-uppgifter som ingår i LAB1-momentet i kursen (i LADOK). Många av O-uppgifterna är uppgifter ni löser på labb samt egen tid och skickar in via SC (se mer om detta under "Tentaklienten SC" i menyn) för rättning när ni är klara. Resten av O-uppgifterna kommer ni att göra på egen hand under en dugga och sen skicka in via SC under duggans gång.

På duggorna är det viktigt att ni skickar in er lösning på uppgiften inom den utsatta tiden. Annars kommer den inte att räknas för godkänt. Duggauppgiften är dimensionerad till att klaras av inom den timme som ni har på er från att uppgiften släpps tills det att den skall skickas in.

Ni behöver kunna komma åt SC under alla pass som har med någon form av examination att göra. Som vi alla vet finns ThinLinc. Om ThinLinc inte fungerar för dig: Ge Helpdesk (helpdesk@liu.se) information (personligen) om när det strulat och på vilken dator du suttit samt vilket operativsystem du kör på så att de får data att lösa problemen utifrån.

Assistenterna kommer att rätta din uppgift i efterhand (antagligen dagen efter) och föra in resultat så att ni får uppdateringar av detta via "Kurskartan". Ni får dessutom ett svar via mail om huruvida det blev "godkänt" eller "underkänt" på just denna uppgift för säkerhets skull. Detta för att ni skall kunna ha koll på hur långt ni kommit.

Information om P-uppgifter och duggor

P-uppgifterna kommer att examineras på annat sätt än O-uppgifterna. Detta beror på att dessa kan ge betyg på tentan (d.v.s. helhetsbedömningen av kursen på något sätt) och därför har vi högre krav på hanteringen.

Information om hur all form av examination går till finns under "Distansdatortenta" i menyn. Vi kör P-uppgifterna via duggor enligt tentasystemet dels för att ni skall få "övning" inför tentan på detta och dels för att dessa uppgifter ju dessutom kan ge godkänt betyg på tentan.

Det som kan vara bra att känna till är att man förstås inte skall känna stress över att man kanske missar en P-uppgift på en dugga. Det kommer fler tåg och dessa är i första hand meningen som övning inför tentan (som är det ordinarie sättet att få godkänt på DAT1 i kursen).

Självklart är P-uppgifterna meningsfulla att vara med på och öva på då dessa ger mer stabil programmeringsvana och det är lite mer av den nivån som tentan kommer att vara på. Se det bara som en bonus om du dessutom klarar av uppgifter så att du får betyg på tentan.

VIKTIGT! När ni skickar in saker är det VIKTGT att ni använder RÄTT "assignment" i SC för den O- eller P-uppgift ni vill få rättad. Nedan finns en lista som säger vilken "assignment" som skall användas för respektive O/P-uppgift. Skicka också in ALLA ".adb"- och ".ads"-filer i samma inskickning (inte ".ali" eller ".o" eller körbara program), annars kan vi inte kompilera era program så det blir tyvärr då inte godkänt.

Se kursens schema via Timeedit för duggatider.

Det är inte bara en uppgift per tillfälle utan de uppgifter som du är berättigad att göra (låst upp enligt "levling") kommer att finnas möjliga för dig att göra på respektive O-pass (O-uppgifterna), dugga (P-uppgifterna).

Om assistenten inte hunnit rätta en O-uppgift och det kommer ut nya är det ok att skicka in en lösning på denna nya uppgift också. När assistenten sen rättar tar hen i första hand den senast inskickade uppgiften. Om denna inte är ok rättas även den första så att ni på det viset får två chanser kan man säga.

OBS! Läs informationen i "flikarna" ovan (klicka på de blå raderna så dyker det upp mer information).

[an error occurred while processing this directive]