Göm menyn

725G61 Programmering, grundkurs

v 42-7 2013/14


Välkommen till kursen "Programmering, grundkurs" - din första programmeringskurs på kandidatprogrammet i systemvetenskap! Även om du inte har tänkt bli programmerare är det viktigt att förstå hur en dator och en program fungerar och hur man bygger upp ett system från grunden - och tänker du dig en karriär som systemutvecklare är det här förstås ett första steg på vägen.

Både du som är ny på programmering och du som redan gillar programmering och kan en del, kommer kunna ta dig igenom uppgifterna i din egen takt - alla jobbar utifrån sina egna förutsättningar! Ett gott råd är dock att jobba ihop med någon som är på samma nivå som dig själv, kunskapsmässigt - annars riskerar du att antingen tröttna på att förklara för din kompis, eller missa viktig förståelse om du är den som hela tiden måste fråga. Kursen fokuserar på praktisk programmering, och det viktigaste är därför att du efter kursens slut känner att du behärskar grunderna i Java-programmering, kan skapa enkla program och testköra dem osv.

I menyn till vänster hittar du all information du behöver om kursen. (OBS! Vissa sidor kommer uppdateras kontinuerligt så kom tillbaka ofta!)

Lycka till!

Eva Blomqvist, Examinator och kursansvarig

Senaste nytt...


5/2  Duggor
 

Uppsamlingstillfället för dugga 1 och 2 13 februari, kl. 13.15 i John von Neuman, kom dit i tid.

Jag har också lagt upp dugga 2:2 och 2:3 med svar på sidan Examination.


5/2  Deadline för G
 

En del har frågat efter vilka deadlines som gäller om man inte siktar på VG.

G deadline: 28/3 2014, kl 17:00. Då ska allt vara inne och komplettering lämnas inte längre på uppgifterna utan blir istället underkända. Efter detta tillfälle får man vänta till nästa kursomgång. Så vill man ha kompletteringschans så bör man därför lämna in tidigare. Tänk på att laborationsassistenterna har en veckas rättningstid på sig.Sidansvarig: Eva Blomqvist
Senast uppdaterad: 2013-10-02