7e januari – dag 3 HICSS49

Dagens första session handlade om Digital forensics. Det var en väldig bred session som började med att avhandla hur mycket mer domare och andra arbetsgrupper inom rättsväsendet kunde lära sig mer om digital forensics genom en multimedia presentation. Till att gå vidare till ämnet om vad för bevismaterial som kunde utvinnas ur olika typer av appar (Android är tydligen mycket enklare att knäcka än IOS). För att avsluta med ett presentera ett nytt verktyg för att ta bort kopior i bevismaterial, i fall man är extra intresserad kan man spana in sdtext.com.

Efter fikapausen var jag på en session om data, text och web-mining för bussiness analytics. Där presenterades en jämförelse mellan Bing och Google för föreslog att skillnaden mellan deras prestanda var att Google har många fler indexerade sidor. Det gör att de kan leverera fler sidresultat snabbare till sina användare än Bing. Sedan pratade en forskare om hur publicerade artiklar har ändrats över 23 års tid i både Nordamerika och Europa. Tydligen har de blivit längre och täcker fler ämnen nu än då.

Efter lunch lyssnade vi på ytterligare en keynote speaker, han var någon slags trendspanare och pratade om Human factors and social design on disruptive technologies.

DSC_0329

Efter lunch antecknade jag inte så jag minns tyvärr inte vad jag besökte. Jag har ringat in Transformation towards cloud computing i mitt program, vilket ju låter himla häftigt men det lämnade uppenbarligen inget bestående intryck…

På kvällen åt vi på en av de vackra restaurangerna på hotellområdet men Ralph och hans fru. Han ville dock inte vara med på bild på Internet så ni får bara se min mat.

DSC_0330

Min mat

Restaurangen utifrån

Restaurangen utifrån

//Sara