5e januari – dag 1 HICSS49

Idag var det första dagen på konferensen! Min dag började dock med en löptur längs havet i den regniga soluppgången.

DSC_0320

DSC_0321

 

På förmiddagen besökte vi båda ett symposium on sustainable energy and computing, hur kan vi inom den datavetenskapliga branschen minska vårt klimatavtryck? Ingen av talarna höll sin tid, så många kom tyvärr inte ens fram till sin poäng, men å andra sidan var de duktiga talare så det var intressant att bara titta på dem.

Efter lunchen besökte jag ett track om agile and lean management. Han som höll i presentationen pratade mycket om hur agila metoder ser ut och varför de ser ut som de gör, varför de inte fungerar i alla scenarion och hur de kan anpassas olika. Mycket intressant.

På kvällen minglade vi med de övriga deltagarna, vi träffade till och med några svenskar!

DSC_0312

//Sara