27e december – Flyg till O’ahu

Vi gick upp tidigt för att ta oss till Newark Airport, vårt hotell för natten låg inom synhåll från flygplatsen så vi tänkte att det är väl bara att promenera. Men nej, personalen tittade helt chockerat på oss när vi föreslog idén och hänvisade oss till hotellets shuttlebuss. På flygplatsen var det en otroligt rörig incheckning, vi var tvungna att checka in våra bagage på olika ställen, kön till säkerhetskontrollen var jättelång och det fanns hundar på flera ställen. Bra för säkerheten, dåligt om man råkar vara allergiker som jag och packat ner och checkat in all allergimedicin… Men det löste sig fint och vi kom ombord på på planet alla fyra. Kimia, Simins dotter, och Marcus, Kimias sambo, följde på egen bekostnad med på vår resa. Väl i luften försökte jag plugga lite, jag skulle nämligen skriva en tenta dagen efter vi landande i Sverige igen. Åter igen, ingen rekommendation.

O'ahu_2

På skärmen kan man se flygrutten på kartan, då inser man att Hawaii ligger en bra bit från fastlandet, vi reste majoriteten av denna elva timmar långa resa över öppet hav.

När ni ser nästa bild ser ni vad jag borde gjort en del av de där elva timmarna, sovit.

DSC_0128

Jag var extremt trött här men det är ju inte varje december man ser en gran med sjöstjärnor i så det var tvunget att dokumenteras!

Om det var en stor temperaturskillnad mellan Sverige och New York så var det ännu större mellan Sverige och O’ahu. Det var 26 grader och sol när vi anlände, helt perfekt! Vi bodde i Waikiki, en turistort precis utanför Honolulu på den mest befolkade ön O’ahu.

Vår första kväll i Waikiki

Vår första kväll i Waikiki

//Sara