[an error occurred while processing this directive]

My RoughSet-enhanced Weka

By popular demand, my extension of the WEKA machine learning environment (version 3.2) with RoughSet features is available here. If you have any problems with it, please let me know.

LaTeX-wikin (2006-12-07)

I och med att vi börjat vår studiecirkel i LaTeX här på IDA så har jag satt upp en LaTeX-wiki. På wikiin är det tänkt att vi samlar information som LaTeX som är relevant för oss.

Filarkiv (2006-12-07)

Det finns ett filarkiv med filer som är relaterade till studiecirkeln. Från början ligger där i katalogen Quint med exempel på pdf:er som kan genereras ifrån ett och samma manuskript men med olika stilmallar (för ACM och IEEE). Där finns även en exempelfil som vi skapade under första mötet.

IDA-rapporter i LaTeX

(2010-10-13) Framsidan för exjobb finns som Word-mall, dessutom i ett äldre Word-format som är svårt att läsa rätt. Jag har gjort ett LaTeX-dokument som producerar samma sida, dock utan att använda parametrarna i den övriga exjobbsmallen. Jag tar tacksamt emot en patch med en parametriserad mall som passar i övriga dokumentet, men än så länge är det bara en konverterad Wordmall.

Eftersom jag skrev mitt exjobb här på IDA i LaTeX och tyckte att det skulle vara praktiskt för andra att få lite hjälp med hur man utformar en rapport som lämpar sig för tryck om man skriver den enligt IDA's regler så har jag sammanställt lite saker som jag tror kan vara bra att ha. Filerna innehåller dels det som behövs för att skapa ett försättsblad och biblioteksblad (anpassat för exjobb vid LiTH för tillfället, kan dock ändras till andra sorters rapporter), vilket ofta är den enda sortens hjälp man får vid typsättning av sin rapport. Dock finns det mer saker inkluderade bland de filer som ingår:

För att packa upp paketet thesis.tgz så skriver man följande i terminalen:

# gtar zxf thesis.tgz

Detta skapar en ny katalog thesis som innehåller alla de filer som behövs för rapporten, plus några filer till som tillkommer när LaTeX skapar rapporten. Börja sedan med att läsa i README-filen för att komma igång med skrivandet. Hör gärna av dig till mig om du har frågor beträffande filerna, om du vill skriva något annat än ett exjobb vid LiTH men ändå använda LaTeX eller om det är något fel med det som står i beskrivningen.

Filer (uppdaterade senast 2010-02-11)

Valid HTML 4.01!

[an error occurred while processing this directive]